Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πετρόπουλος: Μέχρι τον Οκτώβριο 2017 θα απονεμηθούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις

tags :
Πετρόπουλος: Μέχρι τον Οκτώβριο 2017 θα απονεμηθούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις
Καταγγελίες από τους συνταξιούχους ότι το υπουργείο δεν έχει βρει ακόμα τον μαθηματικό τύπο για την απονομή τους
Όλες οι εκκρεμείς συντάξεις θα απονεμηθούν έως τον Οκτώβριο του 2017, όπως διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.
Νωρίτερα το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων κατήγγειλε, πως περίπου 100.000 συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου, αναγκάζονται να ζουν με ψίχουλα εδώ και 10 μήνες, καθώς η Ελληνική Στατιστική Αρχή αναζητά ακόμα τον μαθηματικό τύπο».
Να σημειωθεί ότι περίπου 100.000 συντάξεις οφείλονται από τα προηγούμενα χρόνια .
«Οι καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων φθάνουν, μέχρι και τέσσερα χρόνια. Δεν αφορούν μόνο την περίοδο κατά την οποία ισχύει ο νέος ασφαλιστικός νόμος. 
Τα αντίθετα συμβαίνουν, λοιπόν, από όσα ισχυρίζονται εκείνοι που ανακοινώνουν ότι εμείς καθυστερούμε την απονομή των συντάξεων με το νέο σύστημα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)» δήλωσε ο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πετρόπουλος. 
«Μετά τον Μάιο, από την έναρξη, δηλαδή, ισχύος του νέου ασφαλιστικού νόμου, όσοι κάνουν αίτηση για απονομή σύνταξης, δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 50.000 περίπου και αυτοί λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη.
Δεν είναι ούτε 50.000 άτομα, σε καμία περίπτωση δεν είναι 100.000, που δηλώνει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων» επισήμανε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης. Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, σύντομα, θα λάβουν και την πλήρη σύνταξή τους, όταν θα βγάλει η ΕΛΣΤΑΤ τους σχετικούς συντελεστές αναπλήρωσης». 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης