Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ξεσηκωμός προσφυγικών σωματείων και φίλων της ΑΕΚ για την «Αγια-Σοφιά»

tags :
Ξεσηκωμός προσφυγικών σωματείων και φίλων της ΑΕΚ για την «Αγια-Σοφιά»
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες δεκάδες σύλλογοι Μικρασιατών, Κωνσταντινουπολιτών και Ποντίων συστρατεύονται στο πλευρό της ΑΕΚ για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια
Πανστρατιά για την «Αγια-Σοφιά» κήρυξαν προσφυγικά σωματεία, η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ, αλλά και φίλοι της Ένωσης.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες δεκάδες σύλλογοι Μικρασιατών, Κωνσταντινουπολιτών και Ποντίων συστρατεύονται στο πλευρό της ΑΕΚ για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του pontos-news.gr, o δήμος δεν εγκρίνει την υψομετρική μελέτη, γεγονός που αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια της ΑΕΚ – η οποία έχει ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες, παίρνοντας το πράσινο φως από το αρμόδιο υπουργείο και την Περιφέρεια– για την έκδοση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του γηπέδου.
«Θα φτάσουμε μέχρι τη Βουλή. Αυτό το θέμα δεν αφορά μόνο μια ΠΑΕ. Σήμερα είναι η ΑΕΚ, αύριο μπορεί να είναι μια άλλη ομάδα με ρίζες προσφυγικές που θα έχει πρόβλημα.
Τα σωματεία μπορούν να κρατήσουν ζωντανή τη μικρασιατική μνήμη.
Στο νέο γήπεδο θα υπάρχουν θύρες με ονόματα μικρασιατικών πόλεων, ενώ θα γίνει και το μουσείο, ένα σημαντικό έργο για την ιστορία και τον πολιτισμό», δήλωσε στο pontos-news.gr ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου της συγκεκριμένης δράσης και πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών «Ρίζες», Νίκος Καραμπουρνιώτης.
Πρόσθεσε ότι έχει λάβει τη δέσμευση του δημάρχου για συνάντηση μέσα στις επόμενες ημέρες.
Συνάντηση από την οποία «θα προσπαθήσουμε να μάθουμε για ποιον λόγο δεν προχωράει η υπόθεση» όπως εξηγεί ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής των Προσφυγικών Σωματείων και καλεί όλα τα σωματεία με ρίζες μικρασιάτικες αλλά και ποντιακές να δηλώσουν παρών στον αγώνα.
«Είναι δεκάδες οι σύλλογοι που επικοινωνούν μαζί μας καθημερινά. Εμείς θα συνεχίσουμε δυναμικά.
Αφού πρώτα ακούσουμε τον δήμαρχο, αν δεν λυθεί το ζήτημα, είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στη Βουλή.
Θα ζητήσουμε να δούμε τον υφυπουργό Αθλητισμού και τους βουλευτές που έχουν προσφυγικές ρίζες.
Κι ακόμη πιο ψηλά θα φτάσουμε εάν χρειαστεί», επισημαίνει ο Ν. Καραμπουρνιώτης.

Διαβάστε περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.pontos-news.gr/article/160846/xesikomos-prosfygikon-somateion-kai-filon-tis-aek-gia-tin-agia-sofia
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης