Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συζητήθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή της Σαββαΐδου - Ζητεί να ακυρωθεί η παύση της από τη θέση του Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων

tags :
Συζητήθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή της Σαββαΐδου - Ζητεί να ακυρωθεί η παύση της από τη θέση του Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων
Η κ. Σαββαΐδου υποστηρίζει ότι η επίμαχη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, προσκρούει ευθέως στην ΕΣΔΑ και στο Συντάγμα όπως και στη διάταξη εκείνη του νόμου 4093/2012, που προβλέπει ότι η θητεία του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων μπορεί, επίσης, να λήξει με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου
 Στο Γ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, συζητήθηκε σήμερα (2/3/2017) η προσφυγή της τέως γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Αικατερίνης Σαββαΐδου, η οποία ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου (22/10/2015) με την οποία παύθηκε από τα καθήκοντά της.
Η κ. Σαββαΐδου υποστηρίζει ότι η επίμαχη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, προσκρούει ευθέως στην ΕΣΔΑ και στο Συντάγμα όπως και στη διάταξη εκείνη του νόμου 4093/2012, που προβλέπει ότι η θητεία του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων μπορεί, επίσης, να λήξει με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.
Ακόμη, στο Γ’ Τμήμα του ΣτΕ  η κ. Σαββαίδου ανέφερε μέσω του δικηγόρου της, ότι με το υπ’ αριθμ 1338/2016 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, έκλεισε η ποινική εκκρεμότητα που είχε για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, σχετικά με το ότι φερόταν να είχε δώσει χρονικό περιθώριο ενός έτους (και όχι ενός μήνα όπως ορίζει ο νόμος) στους τηλεοπτικούς σταθμούς, προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.
Οι δικηγόροι των δύο μερών ανέπτυξαν τους αντίθετους ισχυρισμούς τους, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης