Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Βροχή» οι μηνύσεις σε υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ για να σταματήσει ο φορολογικός έλεγχος

«Βροχή» οι μηνύσεις σε υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ για να σταματήσει ο φορολογικός έλεγχος
Ο Σύλλογος Εργαζομένων καλεί την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να προστατεύσει τους υπαλλήλους που είναι εκτεθειμένοι στη διαπλοκή στα συμφέροντα που στρέφονται εναντίον τους με σωρεία μηνύσεων και απειλών
Πακέτα νομικής προστασίας προσφέρουν Ασφαλιστικές εταιρείες στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει στο «μάτι του κυκλώνα» κάνοντας απλά τη δουλειά τους, αλλά δεν έχουν την δυνατότητα να υπερασπίσουν τον εαυτό τους έναντι των φορολογουμένων που προχωρούν σε αγωγές με σκοπό να σταματήσουν το φορολογικό έλεγχο και να οδηγήσουν την υπόθεση στα χρονοβόρα γρανάζια της Δικαιοσύνης, με συνέπεια να χαθεί η ουσία του φορολογικού ελέγχου.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Νομών Αττικής και Κυκλάδων σε ανακοίνωση του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με φαινόμενα προπηλακισμών, εκβιασμών, μηνύσεων, αλλά και δολοφονικών επιθέσεων που στόχο έχουν τον εκφοβισμό τους και την εδραίωση ενός κλίματος ανασφάλειας.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων κάνει λόγο για ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που έχουν εξαπολύσει μπαράζ μηνύσεων κατά συναδέλφων, κατηγορώντας τους για υπέρβαση καθήκοντος, παραπλάνηση και συκοφαντική δυσφήμιση.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων καλεί την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να προστατεύσει τους υπαλλήλους που είναι εκτεθειμένοι στη διαπλοκή στα συμφέροντα που στρέφονται εναντίον τους με σωρεία μηνύσεων και απειλών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν δώσει εντολές για 800 ελέγχους εκ των οποίων μόλις για 100 υποθέσεις έχει ξεκινήσει ο φορολογικός έλεγχος καθώς οι αρμόδιοι υπάλληλοι θέλουν νομική κάλυψη και για το απλό έγγραφο που θα αποστείλουν στο φορολογούμενο.
Το κενό αυτό διαπίστωσαν τα νομικά ασφαλιστικά γραφεία και έστειλαν πρόταση για νομική κάλυψη των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.
Τα νομικά γραφεία καλύπτουν την υποβολή μήνυσης στις περιπτώσεις χειροδικίας και ψευδούς καταμήνυσης που έχουν σχέση με την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
Επιπλέον καλύπτεται η παράσταση πολιτικής αγωγής.
Επίσης η προσεπίκληση του δημοσίου σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεχθεί αγωγή αποζημίωσης και έχει σχέση με την ασφαλισμένη επαγγελματική του ιδιότητα.
Το πακέτο καλύπτει και αποζημίωση για σωματικές βλάβες μετά από ατύχημα εν υπηρεσία και με ευθύνη τρίτου.
Το πόσο κάλυψης αρχίσει από 26.000 ευρώ και ανά περίπτωση που μπορεί να αυξηθεί.
Τα ετήσια μικτά ασφάλιστρα ανέρχονται σε 51 ευρώ δίνοντας έκπτωση 30%.



Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης