Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ κατά… Τόσκα: Η αριστερά δεν διεκδικεί χώρους και δικαιώματα με τα ΜΑΤ

ΣΥΡΙΖΑ κατά… Τόσκα: Η αριστερά δεν διεκδικεί χώρους και δικαιώματα με τα ΜΑΤ
Από τις δύο καταλήψεις σε Ζωγράφου και κέντρο (στον οδό Αλκιβιάδου) απομακρύνθηκαν 127 πρόσφυγες και 7 αντιεξουσιαστές
Την ενόχλησή του για τις σημερινές (13/3) εφόδους των ΜΑΤ σε χώρους στου Ζωγράφου και στο κέντρο που κατοικούσαν πρόσφυγες και αντιεξουσιαστές εξέφρασε το κυβερνόν κόμμα, στρεφόμενο έτσι ενάντια στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.
«Η αριστερά, παραδοσιακά, ξέρει να διεκδικεί χώρους και δικαιώματα με το δικό της τρόπο: με πρόταση, έμπνευση, αλληλεγγύη, με ανθρώπους, κίνημα και ασφαλώς όχι με τα ΜΑΤ», αναφέρει όλο νόημα το τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ…
Σημειώνεται ότι από τις δύο καταλήψεις σε Ζωγράφου και κέντρο (στον οδό Αλκιβιάδου) απομακρύνθηκαν 127 πρόσφυγες και 7 αντιεξουσιαστές.
Οι πρόσφυγες που απομακρύνθηκαν από την κατάληψη της οδού θα φιλοξενηθούν σε κρατικές οργανωμένες δομές.
Στην πρώτη κατάληψη αντιεξουσιαστών, στο κέντρο της Αθήνας, επί τη οδού Αλκιβιάδου, διέμεναν 127 πρόσφυγες.
Στο κτίριο θα εγκατασταθούν, το αμέσως επόμενο διάστημα, ασυνόδευτοι ανήλικοι αλλοδαποί, στο πλαίσιο οργανωμένου προγραμματισμού – σχεδιασμού αρμόδιων Φορέων.
Από την δεύτερη κατάληψη αντιεξουσιαστών, στην περιοχή του Ζωγράφου και συγκεκριμένα από την Βίλα Ζωγράφου, απομακρύνθηκαν 7 Έλληνες, ενώ το κτίριο αποδίδεται στον οικείο Δήμο, για χρήση κοινωφελούς σκοπού.
Οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν κατόπιν εγκλήσεων των ιδιοκτητών των κτιρίων και ύστερα από σχετική εισαγγελική παραγγελία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης