Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών καλεί τον Σώρρα σε εξηγήσεις για διάπραξη κακουργηματικών πράξεων

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών καλεί τον Σώρρα σε εξηγήσεις για διάπραξη κακουργηματικών πράξεων
Η έρευνα της εισαγγελέως Πρωτοδικών κας Ευγενίας Αυλίδους βρίσκεται στο τελικό στάδιο 
Σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης σοβαρότατων κακουργηματικών πράξεων καλεί τον Αρτέμη Σώρρα και επτά συνεργάτες του η Εισαγγελία Πρωτοδικών, σχετικά με τη δράση του πολιτικού φορέα - ΜΚΟ «Ελλήνων Συνέλευσις».
Η έρευνα της εισαγγελέως Πρωτοδικών κας Ευγενίας Αυλίδους βρίσκεται στο τελικό στάδιο και ήδη η εισαγγελική λειτουργός έχει καλέσει σε ανωμοτί καταθέσεις ως αύριο το μεσημέρι τον Αρτέμη Σώρρα και συνεργάτες του, οι οποίοι ερευνώνται για κακουργήματα όπως αυτά που αφορούν απάτη και σύσταση, διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αλλά και για σειρά άλλων αδικημάτων, όπως διέγερση πολιτών σε βιαιοπραγίες.
Η κα Αυλίδου έχει μελετήσει και αξιολογήσει πλήθος στοιχείων για την υπόθεση, μεταξύ αυτών και τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει πριν λίγο καιρό ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος ο οποίος χαρακτήριζε τον Αρτέμη Σώρρα «φαινόμενο κραυγαλέας εξαπάτησης των πολιτών, χωρίς να αναπτύσσεται η στοιχειώδης αυτοάμυνα της οργανωμένης Πολιτείας», ενώ παρέθετε στοιχεία για τα χρήματα που εισπράττει η ερευνώμενη ΜΚΟ από τα μέλη της.
Επίσης, η Ειαγγελέας μελέτησε τις δικογραφίες που εκκρεμούσαν σε βάρος του κου Σώρρα, οι οποίες απεστάλησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ύστερα από παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.
Στο υλικό αυτό βρίσκειται και η δικογραφία που είχε σχηματιστεί από Εισαγγελία της Πελοποννήσου σχετικά με την υποβολή από πολίτες, σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από την οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις».
Η κα Δημητρίου είχε συμπεριλάβει στον φάκελο που διαβιβάστηκε για την υπόθεση της δράσης της «Ελλήνων Συνέλευσις» και τα στοιχεία που είχε προσκομίσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης