Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στη φυλακή ο Σώρρας - Καταδικάστηκε σε 8ετή κάθειρξη και 5ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων

tags :
Στη φυλακή ο Σώρρας - Καταδικάστηκε σε 8ετή κάθειρξη και 5ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων
Μηνυτές του Σώρρα είναι ο πρώην συνεργάτης του αλλά και ο κουμπάρος του
Σε 8 χρόνια φυλάκισης, 5 χρόνια στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων καταδικάστηκε ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγος του.
Συγκεκριμένα ο επιχειρηματίας δικαζόταν σήμερα (17/3/2017) στην Πάτρα με την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος.
Μηνυτές του είναι ο πρώην συνεργάτης του, ο οποίος καταγγέλλει ότι του έκλεψε 100.000 ευρώ την περίοδο που συνεργάζονταν στην επιχείρηση με τους παιδότοπους, καθώς και ο κουμπάρος του ο οποίος του είχε δώσει να πουλήσει το πολυτελέστατο αυτοκίνητο του και ο Σώρρας τότε του έδωσε ληγμένα δηνάρια από το Κουβέιτ.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο δικαστήριο δεν πήγε ο Αρτέμης Σώρρας (ο οποίος και καταζητείται) αλλά ένας δικηγόρος για να ζητήσει αναβολή της δίκης, την οποία τελικά δεν πήρε.

Τα στοιχεία της ΤτΕ

Εν τω μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος -με αφορμή τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει για τα εξώδικα Σώρρα, με τα οποία πολίτες προσφεύγουν στις εφορίες και ζητούν να απαλλαγούν από τα χρέη τους και αυτά να εισπραχθούν από τον περιβόητο λογαριασμό των 600 δισ. δολαρίων- κατέθεσε υπόμνημα από το οποίο προκύπτει ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι... άφραγκος και ότι σε καμία περίπτωησ δεν μπορεί να βοηθήσει τη χώρα στη μείωση του δημοσίου χρέους ή να αποπληρώσει το ελληνικό χρέος, όπως υποστήριζε.
Όπως αποκάλυψε το Βήμα της περασμένης Κυριακής (12/3/2017), η Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε εγγράφως από πέντε τράπεζες (Attica Bank, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, Πειραιώς) να την ενημερώσουν αν υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί του Αρτέμη Σώρρα με χρηματικά ποσά που θα μπορούσε να διατεθούν προς εξόφληση του δημοσίου χρέους.
Οι απαντήσεις των τραπεζών ήταν όλες αρνητικές.

(Πρώτη ενημέρωση 14:54, 17 Μαρτίου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης