Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αυξάνονται οι πρσοφυγικές ροές - Στις 566 οι νέες αφίξεις τις τελευταίες 5 μέρες

Αυξάνονται οι πρσοφυγικές ροές - Στις 566 οι νέες αφίξεις τις τελευταίες 5 μέρες
Ο συνολικός αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στα νησιά του βορείου Αιγαίου ανέρχονται πλέον στα 8.759 άτομα
Με ιδιαίτερα ανησυχητικούς ρυθμούς αυξάνονται οι προσφυγικές ροές στα νησιά του Αιγαίου τα τελευταία 24ωρα, εν μέσω της σφοδρότατης κρίσης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Τουρκία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συγκεκριμένα, από την περασμένη Πέμπτη (16/3) μέχρι σήμερα (20/3) στα νησιά του βορείου Αιγαίου έχουν καταφθάσει συνολικά 566 πρόσφυγες και μετανάστες, με τους 341 να βρίσκονται στη Χίο, ενώ σε Λέσβο και Σάμο οι αφίξεις ανήλθαν σε 195 και 30 αντίστοιχα.
Πλέον, ο συνολικός αριθμός προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στην περιοχή ανέρχεται στα 8.759 άτομα, μετους 3.485 εξ' αυτών να εντοπίζονται στη Λέσβο, τους 3.541 στη Χίο, ενώ περί τα 1.733 άτομα διαμένουν στη Σάμο.
Υπενθυμίζουμε ότι τις τελευταίες μέρες η πλευρά της Άγκυρας έχει ανεβάσει επικίνδυνα τους τόνους, απειλώντας ότι θα "σπάσει" τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό, με τον υπουργό Εσωτερικών, Suleyman Soylu, μάλιστα να απειλεί ότι η Τουρκία μπορεί να στέλνει 15.000 πρόσφυγες κάθε μήνα προς την Ευρπώπη "αν το θέλει".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης