Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μητσοτάκης: Στην Ελλάδα είμαστε ουραγοί ακόμα στα ζητήματα της οδικής ασφάλειας

Μητσοτάκης: Στην Ελλάδα είμαστε ουραγοί ακόμα στα ζητήματα της οδικής ασφάλειας
Εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο, χιλιάδες τραυματίζονται, καταστρέφονται ζωές
Επίσκεψη στην έκθεση παιδικής ζωγραφικής «Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών» πραγματοποίησε σήμερα 27 Μαρτίου 2017 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δίνεται σήμερα η ευκαιρία να επισκεφθώ αυτήν την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση, με θέμα την οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών.
Έχετε συλλέξει παραπάνω από 200 ζωγραφιές με θέμα την οδική ασφάλεια, μέσα από την οπτική γωνία παιδιών από 6 έως 14 ετών.
Αυτό το οποίο, δυστυχώς, συμβαίνει κάθε μέρα στους ελληνικούς δρόμους είναι μια εθνική τραγωδία.
Εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο, χιλιάδες τραυματίζονται, καταστρέφονται ζωές.
Διότι, δυστυχώς, είμαστε ουραγοί ακόμα στα ζητήματα της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας ότι το πρόβλημα είναι περίπλοκο και δεν έχει μια μαγική λύση.
Όμως, συνέχισε, η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης μέσα από τα μάτια των παιδιών - τα οποία παιδιά με τη σειρά τους μπορούν και να υποδείξουν αλλαγές συμπεριφορών στους γονείς - είναι σίγουρα ένα εξαιρετικά ενθαρρυντικό βήμα για το πως μπορούμε να προσεγγίσουμε αυτό το εξαιρετικά σύνθετο πρόβλημα.
«Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, προτιθέμεθα να θέσουμε πολύ ψηλά στις πολιτικές μας προτεραιότητες το ζήτημα της οδικής ασφάλειας.
Και θα έχω την ευκαιρία, εντός των επόμενων δυο εβδομάδων, να παρουσιάσω το συγκροτημένο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας με τίτλο, με επικεφαλίδα, ”Προσέχω”.
Πιστεύω ότι στα ζητήματα της οδικής ασφάλειας δεν χωρούν μικροκομματικοί διαχωρισμοί.
Είναι ένα εθνικό πρόβλημα, είναι ένα πρόβλημα, το οποίο έχει στη ρίζα του μια κουλτούρα για το πως αντιλαμβανόμαστε τον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε στο δρόμο, το σεβασμό προς το συνοδηγό, το σεβασμό προς τους συνεπιβάτες μας, οι οποίοι πάρα πολύ συχνά είναι και τα μέλη της δικής μας οικογένειας.
Όλοι μαζί, λοιπόν, και με μπροστάρη πάντα την Ελληνική Αστυνομία, ας καταλήξουμε σε μια συγκροτημένη στρατηγική για το θέμα της οδικής ασφάλειας.
Για να μπορούμε, σε κάποια χρόνια από τώρα, να έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα. Και να μπορούμε να πούμε ότι, ναι, όλοι μαζί σώσαμε ανθρώπινες ζωές, βελτιώνοντας την ασφάλεια στο δρόμο».
Και πάλι τα συγχαρητήριά μου στην Ελληνική Αστυνομία, στη “Συμμαχία για την Ελλάδα”, σε όλους τους χορηγούς, οι οποίοι έβαλαν ένα μικρό λιθαράκι σε αυτήν την εξαιρετική έκθεση.
Και εύχομαι πραγματικά όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία να μπορέσουν να την επισκεφθούν.
Και τα νέα παιδιά να προβληματιστούν από αυτά τα οποία θα δουν σε αυτή την πολύ όμορφη έκθεση.
Θέλω να μεταφέρω ένα μηνυματάκι το οποίο είδα σε μια ζωγραφιά που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, από ένα κοριτσάκι 12 χρονών, μπροστά σε ένα ατύχημα, το οποίο λέει:
“Φυσικά και ο μπαμπάς μου φορούσε ζώνη, αλλά ταυτόχρονα μιλούσε στο κινητό, κάπνιζε το τσιγάρο του και έπινε τον καφέ του”.
Αυτή είναι η οπτική ματιά ενός κοριτσιού 12 ετών για το πως αντιλαμβάνεται, σήμερα, το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας και τις συμπεριφορές των οδηγών.
Που φυσικά είναι κατά κανόνα αυτοί οι οποίοι προκαλούν τα πιο πολλά ατυχήματα.
Οπότε και πάλι συγχαρητήρια.
Και εύχομαι πραγματικά την έκθεση αυτήν να τη δουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, αλλά και ενήλικες.
Τα παιδιά, εξάλλου, δεν οδηγούν», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης