Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καταδίκη της Ελλάδας για τη «Μανωλάδα» από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο - Κοντονής: Σοβαρές οι ευθύνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

tags :
Καταδίκη της Ελλάδας για τη «Μανωλάδα» από το  Ευρωπαϊκό Δικαστήριο  - Κοντονής: Σοβαρές οι ευθύνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
«Η ομόφωνη καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεση της Μανωλάδας καταδεικνύει την κατάσταση, η οποία επικρατούσε στη χώρα κατά τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ»
Ομόφωνη καταδίκη της Ελλάδας από το Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο για την επίθεση σε βάρος εργατών γης από το Μπαγκλαντές το 2012, στους οποίους επιδίκασε αποζημίωση.
Το δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα να καταβάλει σε κάθε έναν από τους 42 αιτούντες, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει στην αρχική τότε δίκη στο ελληνικό κακουργιοδικείο 16.000 ευρώ και καθένα από τους άλλους αιτούντες 12.000 ευρώ για το σύνολο της ζημίας που υπέστησαν, καθώς και 4,363.64 ευρώ σε όλους τους αιτούντες για τα έξοδα και τις δαπάνες της δίκης.

Κοντονής: Σοβαρές οι ευθύνες ΠΑΣΟΚ -ΝΔ


Σοβαρές ευθύνες σε ΠΑΣΟΚ –ΝΔ επέρριψε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μετά την ομόφωνη καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σε βάρος της Ελλάδας για την υπόθεση της Μανωλάδας.     
«Η ομόφωνη καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεση της Μανωλάδας καταδεικνύει την κατάσταση, η οποία επικρατούσε στη χώρα κατά τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ», σημειώνει ο κ. Κοντονής.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει από τότε την επονείδιστη κατάσταση και τις επερχόμενες καταδίκες της χώρας και είχε ζητήσει να αρθεί το απαράδεκτο καθεστώς εργασίας και διαβίωσης των αλλοδαπών εργατών», επισημαίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης.
«Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε με αποτέλεσμα η χώρα να κατηγορηθεί και να καταδικαστεί.
Οι ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επί του θέματος αυτού, ξεπερνούν τις συνήθεις πολιτικές ευθύνες διότι η διεθνής καταδίκη της χώρας άπτεται της εθνικής αξιοπρέπειας, για την οποία συστηματικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αδιαφορούν», τονίζει ο κ. Κοντονής.
«Η Κυβέρνηση έχει θεσπίσει στο νέο νόμο του ασφαλιστικού (4387/2016) την έκδοση εργοσήμου για την αγροτική εργασία, δηλαδή για όλους όσοι εργάζονται, ακόμη και για μετανάστες που δεν έχουν ακόμη νομιμοποιητικά έγγραφα αλλά απασχολούνται σε τέτοιες εργασίες.
Επίσης καλό θα είναι οι Δικαστικές Ενώσεις να μην εξαντλούν τη μαχητικότητά τους σε αντιπολιτευτική ρητορική αλλά να τοποθετούνται σε αποφάσεις της Δικαιοσύνης που εγείρουν σοβαρές αντιδράσεις της κοινωνίας σε υποθέσεις που άπτονται του σκληρού πυρήνα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης