Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπόνοιες νοθείας στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ

Υπόνοιες νοθείας στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ
Αρνήθηκε να κάνει επανακαταμέτρηση η εφορευτική επιτροπή 
Σημεία και τέρατα φαίνεται ότι έγιναν στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ για την ανάδειξη εκπροσώπων στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, καθώς η εφορευτική επιτροπή κατά παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας και με την επικούρηση της νομικής εκπροσώπου Χρύσας Σαλαβράκου αρνήθηκε να προχωρήσει σε επανακαταμέτρηση των ψήφων παρά τα αιτήματα που υπέβαλαν οι υποψήφιοι Χριστόδουλος Αξελός και Κυριάκος Θεοδωρακάκος.
Είχε προηγηθεί το πρωτοφανές φαινόμενο η αντίπαλος του Χριστόδουλου Αξελού κα Πόπη Χριστοδουλίδου να ζητά να μην καταμετρηθούν οι ψήφοι της και εφορευτική επιτροπή να κάνει δεκτό το αίτημά της.
Παράλληλα η εφορευτική επιτροπή απέρριψε αίτημα επανακαταμέτρησης του υποψηφίου Κυριάκου Θεοδωρακάκου με το αιτιολογικό ότι δεν έχει έννομο συμφέρον (άραγε αν δεν έχει ο υποψήφιος έννομο συμφέρον ποιος έχει;) και ότι ήταν εκπρόθεσμη ενώ υποβλήθηκε εντός των προθεσμιών που προβλέπονται από τη νομοθεσία.
Τα γεγονότα αυτά έχουν προκαλέσει την οργή των μελών της ΕΣΗΕΑ και ίσως και σήμερα αναμένεται να υπάρξουν προσφυγές στη δικαιοσύνη. Πάντως η κα Χριστοδουλίδου συνεπικουρούμενη από τους κυρίους Αγγέλη και Τάσο Αναστασιάδη προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αφήνοντας να εννοηθεί ότι ανοίχτηκαν οι κάλπες πριν την επανακαταμέτρηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρακτικό τη εφορευτικής επιτροπής το υπογράφει ως Πρόεδρος ο κ. Σωτήρης Σέντας αλλά από το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ δεν προβλέπεται θέση Προέδρου για την εφορευτική επιτροπή.
Ουσιαστικά πρόκειται γι αντιποίηση θέσης πράγμα που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από τους θιγόμενους.

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο
ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΙΘ. 3
Στην Αθήνα, 4 Απριλίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 πμ, συνήλθε στα ενταύθα και επί της οδού Ακαδημίας αρ. 20 Γραφεία της Ε.Σ.Η.Ε.Α., ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της, Σωτήρη Σέντα, η Εφορευτική Επιτροπή της Ε.Σ.Η.Ε.Α., για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής του ΕΔΟΕΑΠ της 28ης/29ης/30ης Μαρτίου 2017, αποτελούμενη από τα τακτικά μέλη:
1) Κοτσώνη Θεόδωρο,
2) Γαβαλά Γεώργιο,
3) Βυθούλκα Διονύσιο,
4) Λαγιάκο Πέτρο και
5) Μαραγούσια Αντωνία, καθώς και τη Δικηγόρο – Δικαστικό Αντιπρόσωπο, διορισμένη από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με το υπ' αριθμ. πρωτ. 6545/27-3-2017, έγγραφό του, κατόπιν της υπ’ αριθμ. πρωτ. 474/22-3-2017 αιτήσεως της ΕΣΗΕΑ, Καρμόγιαννη Μαρία.
Η Εφορευτική Επιτροπή συνήλθε για να εξετάσει τις αιτήσεις για επανακαταμέτρηση ψήφων για την εκλογή των υποψηφίων για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ.
Ειδικότερα, κατατέθηκαν οι υπ’ αριθμ. πρωτ. 627/31.3.2017, 661/3.4.2017, 668/4.4.2017, 678/4.4.2017, 679/4.4.2017, 680/4.4.2017 και 682/4.4.2017 αιτήσεις επανακαταμέτρησης των ψήφων εκ των οποίων οι τέσσερις πρώτες κατατέθηκαν από τον Χριστόδουλο Αξελό και αφορούσαν στην επανακαταμέτρηση των ψήφων του και των ψήφων της Παρθενόπης (Πόπης) Χριστοδουλίδου και όλων των συνυποψηφίων του, ενώ η πέμπτη από αυτές κατατέθηκε από τον Κυριάκο Θεοδωρακάκο στις ψήφους που έλαβε τόσο ο ίδιος όσο και οι: Ιωάννης Αγγέλης, Χριστόδουλος Αξελός και Παρθενόπη Χριστοδουλίδου. Επίσης, κατατέθηκε και η υπ’ αριθμ. 666/4.4.2017 δήλωση της Παρθενόπης Χριστοδουλίδου ότι δεν επιθυμεί και δεν αιτείται την επανακαταμέτρηση των ψήφων της για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ.
Η Εφορευτική Επιτροπή, αφού έλαβε υπόψη της όλες τις ανωτέρω αιτήσεις, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα κάτωθι:
1) Κάθε υποψήφιος έχει το δικαίωμα επανακαταμέτρησης των δικών του και ΜΟΝΟΝ ψήφων.
2) Το αίτημα υποψηφίου για επανακαταμέτρηση ψήφων έτερου υποψηφίου προσκρούει στο νόμο περί προσωπικών δεδομένων και ιδιαίτερα όταν ο υποψήφιος για τον οποίο ζητείται η επανακαταμέτρηση δεν προβάλλει σχετικό (ίδιον) αίτημα και αρνείται το ως άνω αίτημα του συνυποψηφίου του.
3) Το αίτημα του κ. Θεοδωρακάκου απορρίπτεται διότι: α) δεν έχει έννομο συμφέρον και β) το αίτημά του υποβλήθηκε κατά το πέρας της διαδικασίας και ενώ από την προηγούμενη ημέρα είχε ήδη ανακοινωθεί επισήμως η διαδικασία επανακαταμέτρησης επί άλλης αιτήσεως.
4) Τέλος, αναφορικά με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 683/4.4.2017 αίτημα του κ. Αξελού για παράδοση σε αυτόν αντιγράφων των καταστάσεων με την σταυροδοσία, απορρίπτεται, διότι σύμφωνα με το νόμο περί εκλογικής διαδικασίας και το Καταστατικό της ΕΣΗΕΑ, το εκλογικό υλικό δεν παραδίδεται σε κανέναν και παραμένει φυλασσόμενο στα αρχεία της ΕΣΗΕΑ με ευθύνη του Γενικού Γραμματέα της.
Στη συνέχεια, η Εφορευτική Επιτροπή, αφού προέβη στην επανακαταμέτρηση όλων των ανωτέρω αιτουμένων, παρόντος και του Νικολάου Συνοδικού, εκπροσώπου του Χριστόδουλου Αξελού, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 631/31.3.2017 έγγραφό του, κατέληξε στο παρακάτω αποτέλεσμα όσον αφορά τον αιτούντα Χριστόδουλο Αξελό:

Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ

ΑΞΕΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ (ΧΡΗΣΤΟΣ)
πεντακόσιους τέσσερις  (504)

Δηλαδή, βρέθηκε μία παραπάνω ψήφος του κ. Αξελού, έναντι των πεντακοσίων τριών (503) που έλαβε κατά την αρχική καταμέτρηση, γεγονός που δεν αλλάζει καθ’ οιονδήποτε τρόπο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Για όλα τα παραπάνω η Εφορευτική Επιτροπή συνέταξε το πρακτικό αυτό, το οποίο, αφού διαβάστηκε και επικυρώθηκε, υπογράφεται από όλα τα μέλη της.

Η Εφορευτική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σέντας

Τα μέλη

Κοτσώνης Θεόδωρος Γαβαλάς Γεώργιος

Βυθούλκας Διονύσιος Λαγιάκος Πέτρος

Μαραγούσια Αντωνία

Η Δικηγόρος-Δικαστικός Αντιπρόσωπος

Καρμόγιαννη Μαρία

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης