Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μητσοτάκης: Υψηλή πολιτική μας προτεραιότητα η οδική ασφάλεια - Έχουμε εκπονήσει στρατηγικό σχέδιο

Μητσοτάκης: Υψηλή πολιτική μας προτεραιότητα η οδική ασφάλεια - Έχουμε εκπονήσει στρατηγικό σχέδιο
«Δυστυχώς, τα στατιστικά στοιχεία για τα τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά απογοητευτικά»...
Σε εκδήλωση του κόμματος με τίτλο «ΠΡΟΣΕΧΩ – Ο δρόμος για την Ασφάλεια» όπου και παρουσιάστηκε το στρατηγικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την οδική ασφάλεια, παρευρέθη σήμερα 12 Απριλίου 2017 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Την εκδήλωση που έγινε στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, συντόνισαν οι δημοσιογράφοι κ. Τάκης Πουρναράκης και η κα Χριστίνα Σταθάκη (Πρόεδρος του StAr, Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την οδική ασφάλεια), ενώ ο παραολυμπιονίκης Μανώλης Μαράκης αναφέρθηκε στα προσωπικά βιώματά του, καθώς ο ίδιος υπήρξε θύμα τροχαίου σε ηλικία 15 ετών.
«Δυστυχώς, τα στατιστικά στοιχεία για τα τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά απογοητευτικά.
11.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία.
Και, για κάθε ένα θάνατο από τροχαίο, αντιστοιχούν 4 βαρύτατοι τραυματισμοί, που συχνά οδηγούν σε βαριές αναπηρίες και 8 τραυματισμοί, οι οποίοι επιβάλλουν περίθαλψη σε νοσοκομείο.
Δεν θα σταθώ καθόλου στις οικονομικές επιπτώσεις αυτού του φαινομένου, διότι δεν πιστεύω ότι μπορούμε να βάλουμε κάποιο οικονομικό τίμημα στην ανθρώπινη αξία.
Θα πω μόνο ότι έχουμε μια συνολική υποχρέωση, ως οργανωμένη Πολιτεία, να αναδείξουμε αυτό το ζήτημα, ως ζήτημα πρώτης πολιτικής προτεραιότητας. Και να το κάνουμε κάθε μέρα του χρόνου.
Να μην περιμένουμε να μας δοθεί κάποια αφορμή, κάποιο τραγικό τροχαίο δυστύχημα, όπως αυτό το οποίο έγινε πριν από ένα μήνα και στοίχισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους, για να ευαισθητοποιηθούμε πάλι για τα ζητήματα οδικής ασφάλειας.
Αλλά μετά από μια εβδομάδα, μετά από ένα μήνα, να αδρανήσουν οι πολιτικές μας και να βρεθούμε πάλι αντιμέτωποι με την ίδια κατάσταση.
Έχουμε εκπονήσει, σε συνεργασία με ειδικούς, ένα στρατηγικό σχέδιο οδικής ασφάλειας, το οποίο κινείται σε έξι άξονες», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας:
«Θα πω μόνο ότι το σχέδιο αυτό αντιμετωπίζει και τα ζητήματα της εκπαίδευσης και τα ζητήματα της αστυνόμευσης και τα ζητήματα των υποδομών, τα ζητήματα των ελέγχων, τα ζητήματα των πρώτων βοηθειών, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ΕΚΑΒ και πόσο γρήγορα ή πόσο αργά μάλλον καταφέρνει να φτάνει στα ατυχήματα. Και, βέβαια, ένα ζήτημα το οποίο έχει πάντα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς βρίσκεται στην αιχμή της καινοτομίας, τα ζητήματα των έξω μεταφορών και, πως από ένα σημείο και πέρα, ίσως η τεχνολογία να είναι αυτή η οποία θα μας επιτρέψει να λύσουμε το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας, αναλαμβάνοντας δράση και καλύπτοντας τις φυσικές ανθρώπινες αδυναμίες»
«Αλλά, μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα.
Όχι μόνο εμείς, η μεγαλύτερη γενιά, αλλά κυρίως η νεότερη γενιά», κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης