Κοινωνία

Επί ποδός για τα βάρβαρα μέτρα τα συνδικάτα – Απεργία την πρωτομαγιά και στις 17 Μαΐου 2017

Επί ποδός για τα βάρβαρα μέτρα τα συνδικάτα – Απεργία την πρωτομαγιά και στις 17 Μαΐου 2017
Οι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς δήλωσαν ότι σε περίπτωση που η Κυβέρνηση αιφνιδιάσει και φέρει νωρίτερα τα μέτρα για ψήφιση, η ημερομηνία της Απεργίας θα επανακαθοριστεί
Γενική απεργία για την Τετάρτη 17 Μαΐου προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ,δύο εβδομάδες μετά τις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς που έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα.
Οι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς που μετείχαν σε σύσκεψη για τον συντονισμό της 24ωρης απεργίας, δήλωσαν ότι σε περίπτωση που η Κυβέρνηση αιφνιδιάσει και φέρει νωρίτερα τα μέτρα για ψήφιση, η ημερομηνία της Απεργίας θα επανακαθοριστεί.
Στόχος της ΓΣΕΕ είναι να υπάρξει μια καλά συντονισμένη δράση και αντίδραση κατά των νέων μνημονιακών μέτρων, μια συμμαχία για την κοινωνία και την εργασία, όλων εκείνων που πλήττονται από τις βάρβαρες κυβερνητικές πολιτικές.
ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ 24ωρη Γενική Απεργία για τη Δευτέρα 1η Μαΐου και καλούν στους πολίτες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Όπως επισημαίνουν τα συνδικάτα η φετινή απεργία της Πρωτομαγιάς και οι απεργιακές συγκεντρώσεις, αποκτούν ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, με δεδομένο το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση νέα μνημονιακά μέτρα.
Στο Σύνταγμα στις 10.30 πμ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ ενώ στο Μουσείο θα συναντηθεί η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης