Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέο «Όχι» της ελληνικής Δικαιοσύνης στο αίτημα της Άγκυρας για έκδοση των 3 Τούρκων στρατιωτικών

Νέο «Όχι» της ελληνικής Δικαιοσύνης στο αίτημα της Άγκυρας για έκδοση των 3 Τούρκων στρατιωτικών
Το Συμβούλιο Εφετών υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Ευγενίας Κυβέλου
Η ελληνική Δικαιοσύνη απέρριψε σήμερα, 3 Μαΐου 2017, το δεύτερο αίτημα από την Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης για έκδοση τριών εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι είχαν καταφθάσει στην Αλεξανδρούπολη την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου 2016.
Το Συμβούλιο Εφετών υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Ευγενίας Κυβέλου, καθώς για τα ίδια περιστατικά έχει υποβληθεί προηγούμενο αίτημα, επί του οποίου εκδόθηκαν οι αποφάσεις του Εφετείου, που επικυρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο.
Πρόκειται για τις ίδιες ακριβώς αξιόποινες πράξεις όπως στο προηγούμενο, ενώ έχει προστεθεί η πρόκληση ζημίας σε δημόσια περιουσία που εκτιμώ ότι αναφέρεται στα ίδια πραγματικά περιστατικά.
Όπως αναφέρει η δικαστική λειτουργός, στις αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου αναφέρεται πως σε περίπτωση έκδοσης θα επιδεινωθεί η θέση τους.
Ενδεικτικά, υπάρχει ενδεχόμενο να συλληφθούν και να δικαστούν από δικαστήρια, χωρίς τα εχέγγυα μιας δίκαιης δίκης, ενώ ενδέχεται να υποβληθούν σε βασανιστήρια και να δεχθούν απάνθρωπη συμπεριφορά, ύστερα δε και τις διακηρύξεις για επαναφορά της θανατικής ποινής.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης