Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ιερώνυμος: Η κρίση θα ξεπεραστεί - Η παρακμή θα διατηρηθεί για πολύ καιρό ακόμα

Ιερώνυμος: Η κρίση θα ξεπεραστεί - Η παρακμή θα διατηρηθεί για πολύ καιρό ακόμα
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επεσήμανε ότι η παρακμή υπάρχει σε πάρα πολλά κομμάτια της καθημερινής ζωής
«Η κρίση θα ξεπεραστεί» δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνια του Προκόπειου Πολυδύναμου Εκκλησιαστικού Κέντρου στην Καλαμαριά, ύστερα από πρόσκληση της Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.
«Όλοι μας έχουμε υποχρέωση, όπου βρισκόμαστε, σε όποια θέση και αν είμαστε, να βοηθάμε αυτό το κίνημα που θα βοηθήσει να ξεπεράσουμε την κρίση.
Η κρίση θα ξεπεραστεί, η παρακμή φοβάμαι ότι θα υπάρξει πολύ καιρό ακόμα, διότι τη βλέπουμε την παρακμή σε πάρα πολλά κομμάτια της καθημερινής ζωής.
Θα προσπαθήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για το Προκόπειο Εκκλησιαστικό Κέντρο, που φέρει το όνομα του μακαριστού μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κυρού Προκοπίου, είπε ότι και αυτό, «όπως όλα αυτά που ανυψώνονται σαν οάσεις μέσα στην έρημο της ζωής θα προσφέρει ανακούφιση».
Μιλώντας για το έργο της Εκκλησίας είπε ότι παρά τις δυσκολίες, υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία, υπάρχει δύναμη και μπορεί ακόμα η Εκκλησία να προσφέρει στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
«Ο λαός σάς έχει ανάγκη» είπε, από την πλευρά του, απευθυνόμενος στον αρχιεπίσκοπο, ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, ο οποίος επισήμανε ότι η Εκκλησία κάνει ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο, στο οποίο οφείλεται η συνοχή του λαού στις δύσκολες αυτές στιγμές. «Σκεφτείτε κρίση στην Ελλάδα χωρίς την Εκκλησία.
Δεν ξέρω αν είχαμε αυτή την κοινωνική συνοχή», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στο Προκόπειο Κέντρο, ο υπεύθυνος λειτουργίας του, πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Τσαμπατζίδης, ανέφερε ότι ανεγέρθηκε και οικοδομήθηκε ως εκκλησιαστική εστία το 1991, ενώ στις δράσεις του περιλαμβάνονται συσσίτιο, κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο, κύκλοι μελέτης της Αγίας Γραφής, συνάξεις φοιτητών, νέων ζευγαριών και κληρικών, ομιλίες, συνέδρια και επιστημονικές εκδηλώσεις, σχολή βυζαντινής μουσικής, κέντρο διδασκαλίας της βυζαντινής μουσικής με χρήση ηλεκτρονικού κώδικα για πρόσωπα με προβλήματα όρασης, σχολή εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων, σχολή στελεχών κατασκηνώσεων και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Κατά την τελετή των εγκαινίων, αποδόθηκε τιμή από τη Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς στον αρχιμανδρίτη Ευφραίμ, καθηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου για τη συμβολή του στη λειτουργία του Προκόπιου Κέντρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης