Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Την παραπομπή της Σαββαΐδου σε δίκη για κακουργηματική κατηγορία ζητάει η αρμόδια εισαγγελέας

Την παραπομπή της Σαββαΐδου σε δίκη για κακουργηματική κατηγορία ζητάει η αρμόδια εισαγγελέας
Η κατηγορία αφορά σε χειρισμούς της κ. Σαββαΐδου σχετικά με υπόθεση επανελέγχου για φορολογικά θέματα που διέταξε σε εταιρεία της Βορείου Ελλάδος
Την παραπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου (πρώην γγ Δημοσίων Εσόδων) σε δίκη εισηγείται η εισαγγελέας εφετών, Μαρία Γκανέ.
Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει προς τους δικαστές του Συμβουλίου Εφετών να καθίσει στο εδώλιο η Κατερίνα Σαββαΐδου, για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.
Η κατηγορία αφορά σε χειρισμούς της σχετικά με υπόθεση επανελέγχου για φορολογικά θέματα που διέταξε σε εταιρεία της Βορείου Ελλάδος.
Αξίζει να σημειωθεί, πως η κ. Σαββαίδου, πριν κινηθεί η ποινική δίωξη σε βάρος της σε πολυσέλιδο υπόμνημα που είχε καταθέσει, αρνήθηκε ότι ο επανέλεγχος που διατάχθηκε με πρωτοβουλία της είχε στόχο να βλάψει το δημόσιο συμφέρον και να ωφελήσει την ελεγχόμενη εταιρεία, καθώς, όπως υποστήριξε, το πρόστιμο των 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί δεν επρόκειτο με τον επανέλεγχο να μειωθεί, ούτε να μην εισπραχθεί από το Δημόσιο.
Πάντως, τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή μη της κ. Σαββαίδου στο ακροατήριο έχουν, σύμφωνα με το νόμο, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου που θα κρίνουν την υπόθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης