Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πανελλαδική στάση εργασίας έως τις 12:00 το μεσημέρι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

tags :
Πανελλαδική στάση εργασίας έως τις 12:00 το μεσημέρι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ διαμαρτύρονται για την ένταξη των 4χρονων στα νηπιαγωγεία
Σε πανελλαδική στάση εργασίας έως τις 12:00 το μεσημέρι προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διαμαρτυρόμενοι για τις εξαγγελίες σχετικά με την υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4 ετών στα νηπιαγωγεία.
Όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕ- ΟΤΑ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 09:00 το πρωί έξω από τα γραφεία την στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.
«Η σχετική εξαγγελία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου βάζει «ταφόπλακα» στη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες γονείς και σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους.
Τα παιδιά προνηπιακής ηλικίας αποτελούν το 40% της συνολικής δυναμικότητας των βρεφονηπιακών σταθμών και το 80% της δυναμικότητας των παιδικών σταθμών.
Έτσι, η απορρόφηση των περίπου 45.000 προνήπιων αποκλειστικά στα νηπιαγωγεία, θα έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυση 1.300 παιδαγωγών, οι οποίοι εργάζονται στα Προνηπιακά Τμήματα των παιδικών σταθμών από το 2005, με ανανεούμενες συμβάσεις έως το 2020 μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ (Εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή)» υπογραμμίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης