Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Ενότητα» η νέα συνδικαλιστική παράταξη - Συμμετέχουν συνδικαλιστές από όλους τους εργασιακούς χώρους

tags :
«Ενότητα» η νέα συνδικαλιστική παράταξη - Συμμετέχουν συνδικαλιστές από όλους τους εργασιακούς χώρους
Βασική επιδίωξη της νέας παράταξης είναι η αλλαγή της εικόνας που έχει σήμερα το συνδικαλιστικό κίνημα στην κοινωνία και τους εργαζόμενους
Σάρκα και οστά έλαβε η νέα συνδικαλιστική παράταξη «Ενότητα Δύναμη Ευθύνης και Προοπτικής» με επικεφαλής τον Τάσο Γκιάτη.
Ήδη συγκροτήθηκε σε σώμα και ξεκινάει την δράση της με στόχο -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση- να φέρει ανατροπές στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Στην «Ενότητα» συμμετέχουν συνδικαλιστές από όλους τους εργασιακούς χώρους και στόχος είναι το αμέσως προσεχές διάστημα να υπάρξει διεύρυνση προς πάσα κατεύθυνση.
Βασική επιδίωξη της νέας παράταξης είναι η αλλαγή της εικόνας που έχει σήμερα το συνδικαλιστικό κίνημα στην κοινωνία και τους εργαζόμενους.
«Χωρίς κραυγές και αφορισμούς, η «Ενότητα» επιδιώκει την αλλαγή στη δομή και τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος σε τριτοβάθμιο επίπεδο (ΓΣΕΕ).
Στόχος της είναι η εδραίωση ενός νέου μοντέλο που θα λειτουργεί με αξιοκρατία, δικαιοσύνη, κοινωνική αλληλεγγύη στα πλαίσια μίας σύγχρονης, ελεύθερης και ευρωπαϊκής δομής, απαλλαγμένο από κομματικές εξαρτήσεις» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίμωση, η «Ενότητα»:
* Στηρίζει απόλυτα τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
* Καταθέτει πρόταση για μεγάλες αλλαγές στην δομή του συνδικαλιστικού κινήματος.
* Επιδιώκει την αντικατάσταση του ληστρικού και ισοπεδωτικού μοντέλου σοβιετικής έμπνευσης ασφαλιστικού, με ένα σύγχρονο μοντέλο δημιουργίας επαγγελματικών ταμείων και καθιέρωση των τριών πυλώνων ασφάλισης.
Ανάλογη θα πρέπει να είναι και η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης