Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τάσεις στην εκπαίδευση στελεχών του Χρηματοοικονομικού τομέα

tags :
Τάσεις στην εκπαίδευση στελεχών του Χρηματοοικονομικού τομέα
Η κρίση που αρχικά εμφανίστηκε στο χρηματοπιστωτικό τομέα και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην πραγματική οικονομία κυριαρχεί στην ατζέντα των οικονομικών στελεχών της χώρας μας αλλά και όλου του κόσμου.  
Το οικονομικό τμήμα στο σύγχρονο περιβάλλον πρέπει να είναι κοντά στα υπόλοιπα τμήματα της επιχείρησης, να συνεργάζεται στενά μαζί τους και να αφουγκράζεται τις εξελίξεις στο ευρύτερο περιβάλλον.
Ευελιξία και διαχείριση κινδύνου είναι όροι «κλειδιά» σε μία αποτελεσματική χρηματοοικονομική διαχείριση που θα λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα και τις ανάγκες όλων των ενδιαφερόμενων (Stakeholders) όπως οι μέτοχοι, το μάνατζμεντ, οι υπάλληλοι, οι προμηθευτές, οι πελάτες, κτλ.
Η επιστήμη της χρηματοοικονομικής συμβάλλει στη δημιουργία της γνώσης που απαιτείται για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που θα παράγουν προστιθέμενη αξία.  
Επικεντρώνοντας στην εκπαίδευση των χρηματοοικονομικών στελεχών, το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών (MSc in Finance και MSc in Risk Management) που παρακολουθούν τις διεθνείς εξελίξεις και τάσεις στην επιστήμη της χρηματοοικονομικής αλλά και της ανάλυσης ρίσκου.
Τα παραπάνω προγράμματα στηρίζονται σε τρεις βασικούς πυλώνες που θεωρούμε ως απαραίτητους για την προσφορά εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας: 1) την ανάδειξη των αναλυτικών και επικοινωνιακών προσόντων των οικονομικών στελεχών ώστε να συνεργάζονται αποτελεσματικά με στελέχη άλλων τμημάτων και να συντονίζουν την οικονομική διαχείριση της επιχείρησης με τρόπο ευέλικτο και αποτελεσματικό, 2) την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην παραγωγή, διαχείριση, και επικοινωνία της οικονομικής πληροφορίας που θα επιτρέπει τη λήψη καλύτερων επιχειρηματικών αποφάσεων, 3) την υιοθέτηση της επιχειρηματικής ηθικής στο χώρο των επενδύσεων και οικονομικής διαχείρισης ως βασικό και αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής πολιτικής.

Δρ. Στέφανος Ζάρκος, Εντεταλμένος Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Ακαδημαϊκός Διευθυντής των M.Sc. Προγραμμάτων

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης