Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διεθνής Αμνηστία: Ζητά να κλείσει ο προσφυγικός καταυλισμός στο Ελληνικό - Διάψευση υπουργείου για μεταφορά προσφύγων

tags :
Διεθνής Αμνηστία: Ζητά να κλείσει ο προσφυγικός καταυλισμός στο Ελληνικό - Διάψευση υπουργείου για μεταφορά προσφύγων
Διαψεύδει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι αύριο (23/05) αναμένεται να ξεκινήσει η μεταφορά των προσφύγων
Το κλείσιμο του προσφυγικού καταυλισμού στο Ελληνικό ζήτησε η Διεθνής Αμνηστία, ανακοινώνοντας ότι από αύριο (23/05) αναμένεται να ξεκινήσει η μεταφορά των προσφύγων, με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να διαψεύδει.
Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σχολιάζουν ότι «ξεκινάει ένας κύκλος ενημέρωσης των ανθρώπων που ζουν στο Ελληνικό και η παραπληροφόρηση δεν βοηθάει στην πραγματική διαχείριση του ζητήματος».
Την ίδια ώρα, μέλος της οργάνωσης ανέφερε στο «ΑΠΕ-ΜΠΕ» ότι «ζητήθηκε από όλες τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον χώρο να απομακρυνθούν, εκτός από τις δύο που παρέχουν ιατρική βοήθεια».
«Δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία διαβούλευση με τους διαμένοντες στο Ελληνικό, που έχουν πλήρη άγνοια σχετικά με το πότε και το πού θα μεταφερθούν.
Οι αρχές θα πρέπει επειγόντως να εγγυηθούν ότι κανείς δεν θα μείνει άστεγος ή θα κινδυνεύσει ως αποτέλεσμα του κλεισίματος των καταυλισμών.
Παράλληλα θα πρέπει να εξασφαλιστούν ασφαλείς και επαρκείς εναλλακτικές στέγασης που θα λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των γυναικών και των κοριτσιών», εξηγεί στην ανακοίνωση η Monica Costa Riba, υπεύθυνη Εκστρατειών της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη.
Το αίτημα της Διεθνούς Αμνηστίας να επισκεφτεί τους καταυλισμούς στις 21 με 23 Μαΐου απορρίφθηκε αλλά οι ερευνήτριες της οργάνωσης μίλησαν με πρόσφυγες έξω από το Ελληνικό.
«Εξαιτίας της απουσίας επίσημης και ξεκάθαρης πληροφόρησης, οι πρόσφυγες, οι μετανάστες/ριες βασίζονται σε φήμες.
Πολλοί άκουσαν ότι θα μεταφερθούν σε έναν καταυλισμό που έχει πρόσφατα δημιουργηθεί στη Θήβα.
Οι ίδιοι φοβούνται ότι στον νέο καταυλισμό θα αποκοπούν από τα δίκτυα υποστήριξης που έχουν δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Ελληνικό, διάρκεια η οποία για πολλούς ξεπερνάει τον ένα χρόνο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης