Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΝΔ: Ικανοποίηση για την έγκριση της πρότασης Μητσοτάκη για το Μουσουλμανικό Τέμενος

tags :
ΝΔ: Ικανοποίηση για την έγκριση της πρότασης Μητσοτάκη για το Μουσουλμανικό Τέμενος
Η χρηματοδότηση από άλλες πηγές πλην της κρατικής επιχορήγησης για τη λειτουργία του Μουσουλμανικού Τεμένους, η πρόταση του αρχηγού της αντιπολίτευσης
Ικανοποιημένη εμφανίζεται η πλευρά της ΝΔ μετά τη σημερινή συζήτηση για τη χρηματοδότηση του Μουσουλμανικού Τεμένους στην Αθήνα.
«Η σημερινή παρέμβαση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για το καθεστώς χρηματοδότησης του Τεμένους υπήρξε καταλυτική.
Προστατεύσαμε τη διαδικασία και πλέον θα πάμε σε ένα πλαίσιο ξεκάθαρο που θα προστατεύει πλήρως τις συναλλαγές».
Αυτό δήλωσαν κοινοβουλευτικές πηγές από της ΝΔ, σχολιάζοντας την απόσυρση της επίμαχης διάταξης από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος έκανε δεκτή σχετική πρόταση του κ. Μητσοτάκη, σε ότι αφορά τη διασφάλιση της χρηματοδότηση από άλλες πηγές πλην της κρατικής επιχορήγησης, για τη λειτουργία του Μουσουλμανικού Τεμένους.
Έτσι αποσύρθηκε η παράγραφος 2 του άρθρου 5 του νομοσχεδίου, και παραμένει σε ισχύ η διάταξη που είχε ψηφιστεί στο νόμο Γιαννάκου το 2006, η οποία αναφέρει: «οι πόροι του ΝΠΙΔ διακρίνονται σε α) τακτικούς που προέρχονται από επιχορήγηση επί του κρατικού προϋπολογισμού του υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία του Τεμένους και β) έκτακτους που προέρχονται από επιχορηγήσεις, δωρεές, κληρονομιές, κληροδοτήσεις και κάθε είδους εισφορές φυσικών ή νομικών προσώπων κ.λπ.».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης