Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συναγερμός μετά την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου - Πυρετώδεις έρευνες, φόβοι και για άλλους παγιδευμένους φακέλους

Συναγερμός μετά την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου - Πυρετώδεις έρευνες, φόβοι και για άλλους παγιδευμένους φακέλους
Ανησυχία στην αντιτρομοκρατική για την έξαρση της τρομοκρατίας
(upd) Πυρετώδεις είναι οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι πίσω από την τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.
Τα ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο έφτασε στα χέρια του κ. Παπαδήμου ο παγιδευμένος φάκελος είναι πολλά, ενώ οι έρευνες στα ΕΛΤΑ είναι εντατικές, καθώς εκφράζονται φόβοι και για άλλους παγιδευμένους φακέλους. 

Στην εντατική προληπτικά για δύο 24ωρα ο Λ. Παπαδήμος

Ομαλά εξελίσσεται η μετεγχειρητική πορεία του Λουκά Παπαδήμου σύμφωνα με την ενημέρωση που έκαναν σήμερα (26/5/2017) ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκος Παπαευσταθίου και οι θεράποντες ιατροί.
«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη ΜΕΘ και η κατάστασή του έχει αντιμετωπιστεί όπως έπρεπε από τους ιατρούς.
Θα παραμείνει για προληπτικούς λόγους στη ΜΕΘ εξαιτίας του τραύματος που έχει στον δεξί του μηρό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαευσταθίου.
«Το πιο σημαντικό τραύμα εντοπίζεται στον δεξιό μηρό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό τραύμα το οποίο αντιμετωπίζεται καλά», είπαν οι θεράποντες ιατροί και συνέχισαν: «Ο ασθενής αναπνέει καλά, δεν χρειάστηκε να φορέσει καν μάσκα οξυγόνου.
Από το σύμπλεγμα των τραυμάτων που έχει, αυτό στον μηρό είναι το πιο βαθύ.
Το έχουμε περιποιηθεί και παρακολουθούμε την εξέλιξή του.
Το τραύμα έχει φτάσει μέχρι τους μυς».
Όπως είπαν, ο κ. Παπαδήμος είχε μικρές αμυχές στο πρόσωπο, ενώ δεν αντιμετώπισε ο ίδιος κάποιο πρόβλημα με την ακοή του ή την όρασή του.
Όπως είπαν, αρχικά ήταν αγχωμένος και ανήσυχος, ωστόσο οι ιατροί τον ενημέρωσαν για την διαδικασία και στη συνέχεια ήταν ήρεμος και είδε ότι έγιναν όλα όπως έπρεπε να γίνουν.
«Εμείς θέλουμε να τον κρατήσουμε οπωσδήποτε 2 εικοσιτετράωρα στη ΜΕΘ για να δούμε τα ζωτικά του σημεία», πρόσθεσαν.

Α. Σαμαράς: Όταν δεν υπάρχει ασφάλεια κινδυνεύει η Δημοκρατία - Στην οικία Παπαδήμου ο παγιδευμένος φάκελος

Την θέση ότι όταν δεν υπάρχει ασφάλεια κινδυνεύει η Δημοκρατία διατύπωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατόπιν της επίσκεψης του στον Ευαγγελισμό προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της υγείας του κ.Παπαδήμου.
Ο πρώην  πρωθυπουργός αποκάλυψε πως ο παγιδευμένος φάκελος  είχε φτάσει στο σπίτι του, αφού είχε περάσει όλους τους ελέγχους ασφαλείας.
Από εκεί, είπε, τον πήρε και τον άνοιξε στο αυτοκίνητό του.
«Η εξέλιξη της υγείας του Λουκά Παπαδήμου είναι πολύ θετική» είπε ο κ.Σαμαράς.
«Όταν δεν υπάρχει ασφάλεια κινδυνεύει η Δημοκρατία.
Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε και να το αντιληφθούν όλοι» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.
Ο κ.Σαμαράς δεν απέδωσε ευθύνες για το περιστατικό, τονίζοντας ότι «αυτό είναι κάτι που δεν θα το κρίνω εγώ».
«Επισκέφθηκα τον πρώην πρωθυπουργό, του ευχήθηκα γρήγορα ανάρρωση και μακάρι να τελειώσουν όλα γρήγορα» είπε ο κ.Σαμαράς.   


Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Σε εξετάσεις στον Ευαγγελισμό υποβάλλεται αυτήν την ώρα ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, έπειτα από την έκρηξη που σημειώθηκε στο όχημα που μετέφερε τον ίδιο, τον οδηγό του και άλλον έναν άντρα.
Ο πρώην πρωθυπουργός φέρει θλαστικά τραύματα στο θώρακα και μικροεγκαύματα στο πρόσωπο δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ιατρική πηγή στο νοσοκομείο.
Έχει τραυματιστεί ελαφρά στα χέρια, τα πόδια και την κοιλιακή χώρα από την έκρηξη παγιδευμένου φακέλου που άνοιξε μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε στη διαστάυρωση των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, λίγο πριν τις 6μιση το απόγευμα.
Ο κ. Παπαδήμος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό, όπως επίσης ο οδηγός του και ένας ακόμα αντρας της συνοδείας του που επίσης τραυματίστηκαν ελαφρότερα.
Στη συνέχεια οι γιατροί, τον μετέφεραν στο χειρουργείο για να καθαρίσουν τα τραύματά του. 
Ο πρώην πρωθυπουργός υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία για να καταγραφεί η κατάσταση των τραυμάτων του.
Υποβλήθηκε σε επιτυχημένη μικροεπέμβαση στο δεξί πόδι και θα νοσηλευθεί για προληπτικούς λόγους.
Στην Αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή.
Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στην κάμερα του Alpha για την ισχυρή έκρηξη στο αμάξι του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, ανέφερε πως τα ασθενοφόρα έκαναν περίπου 25 λεπτά να φτάσουν στο σημείο.
«Ήρθε πρώτα η πυροσβεστική, μετά η αντιτρομοκρατική και μετά τα ασθενοφόρα».
Στη συνέχεια ανέφερε πως είδε δύο τραυματίες, τον Λουκά Παπαδήμο και τον έναν από τους δύο άνδρες που βρισκόταν στο αμάξι.
«Εμένα μου φάνηκαν ελαφρά τραυματίες», συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.
Τέλος ο άνδρας συμπλήρωσε πως «η έκρηξη ήταν ισχυρή.
Τρίξανε τα τζάμια».
«Ενώ πήγαινα με τη μηχανή μου και κατευθυνόμουν προς την 3ης Σεπτεμβρίου άκουσα μία πολύ δυνατή έκρηξη και ξαφνικά κόσμο να τρέχει προς 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη.
Φοβήθηκα να πλησιάσω πολύ κοντά, αλλά είδα από απόσταση ένα σκούρο αυτοκίνητο με εμφανή τα σημάδια έκρηξης. Αργότερα πλησίασα περισσότερο και είδα τραυματισμένους ανθρώπους, πλημμυρισμένους στα αίματα».

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Στις 18:10  διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του  ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός».
Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς,  υπεβλήθη  σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο.
Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του  δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής  υποβάλλεται. Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία.
Οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους».

Ποιος είναι ο Λουκάς Παπαδήμος

Ο Λουκάς Παπαδήμος (1947) είναι Έλληνας φυσικός, ηλεκτρολόγος μηχανικός, οικονομολόγος και τραπεζίτης, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας μεταξύ 11 Νοεμβρίου 2011 και 16 Μαΐου 2012.
Ανέλαβε την προεδρία της κυβέρνησης η οποία προέκυψε από συνεργασία της προηγούμενης κυβέρνησης Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) με την αξιωματική αντιπολίτευση (ΝΔ) και ακόμη ένα κόμμα του κοινοβουλίου (ΛΑΟΣ).
Υπήρξε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος από το 1994 ως το 2002[1], και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από το 2002 ως το 2010. Ανέλαβε διοικητής της ΤτΕ με προσωπική απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου, μετά από σύγκρουση του Ιωάννη Μπούτου με τον στενό συνεργάτη του Παπανδρέου, Αντώνη Λιβάνη. Η θητεία του συνδέθηκε με την είσοδο της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ) και την Ευρωζώνη.

The car in which Lucas Papademos was travelling is guarded by police. Athens 25 May 2017





Οι αντιδράσεις 

Α.Τσίπρας: Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση ενάντια στον Λ. Παπαδήμο - Εύχομαι αχεία ανάρρωση στον ίδιο και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν

Την απεριφραστη καταδίκη του για την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις από τις Βρυξέλλες όπου παρευρίσκεται για τη Σύνοδο του Νάτο.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτητιστικά: Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση ενάντια στον Λ. Παπαδήμο. Εύχομαι αχεία ανάρρωση στον ίδιο και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν

Μητσοτάκης: Καταδικάζω με οργή την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου

«Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου», δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την έκρηξη στο αυτοκίνητο του Παπαδήμου.
«Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση.
Καλώ, ταυτόχρονα, την Κυβέρνηση και τις Αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες.
Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Εκφράζω την οργή και την οδύνη μου για το άνανδρο τρομοκρατικό χτύπημα.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρώτη πολιτική προτεραιότητα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», είπε, καταφθάνοντας στο νοσοκομείο. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την επίθεση και την συμπαράσταση του στον Λουκά Παπαδήμο

Ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτηση του στο twitter εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την επίθεση και την συμπαράσταση του στον Λουκά Παπαδήμο. 
«Την συμπαράσταση μας στον Λουκά Παπαδήμο. Εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι αλλά & αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία» έγραψε πριν από λίγο στο Twittter ο Σταύρος Θεοδωράκης εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για την επίθεση και την συμπαράσταση του στον Λουκά Παπαδήμο.

Στουρνάρας: Άνανδρη η επίθεση στον Παπαδήμο, έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει στην Ελλάδα

Ως «άνανδρη» χαρακτήρισε την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, εισερχόμενος στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, όπου και χειρουργείται ο πρώην πρωθυπουργός.
Ο ανώτατος τραπεζίτης σχολίασε πως ο κ. Παπαδήμος «έχει προσφέρει στη χώρα».
«Η τρομοκρατική επίθεση είναι ένα χτύπημα στην καρδιά της Δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά.

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την τρομοκρατική επίθεση

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος  και δήλωσε για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου.
Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι η κατάσταση του κ. Παπαδήμου είναι σταθερή και υποβάλλεται σε όλες τις εξετάσεις.
Επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι  η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την τρομοκρατική επίθεση.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ενέργεια αυτή αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία

«Καταδικάζουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Λουκά Παπαδήμου.
Η ενέργεια αυτή αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΚΕ: Τέτοιου είδους ενέργειες, πέραν από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς το λαό και τα συμφέροντά του

Και το ΚΚΕ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «τέτοιου είδους ενέργειες, πέραν από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς το λαό και τα συμφέροντά του».
«Ευχόμαστε επίσης, ταχεία ανάρρωση στον κ. Παπαδήμο και τους υπόλοιπους τραυματίες - συνοδούς του» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ανεξάρητοι Έλληνες: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του κ. Λουκά Παπαδήμου

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του κ. Λουκά Παπαδήμου και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας. Κάθε πράξη βίας είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό και τους δύο άνδρες της φρουράς του» δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Βενιζέλος: Το τέρας της τρομοκρατίας, της βίας, του τυφλού μίσους είναι πάντα ζωντανό

Το τέρας της τρομοκρατίας, της βίας, του τυφλού μίσους είναι πάντα ζωντανό και έτοιμο να πλήξει τη Δημοκρατία και το δικαίωμα στη ζωή και την ασφάλεια, υποστήριξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή την καταδικαστέα δολοφονική επίθεση.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «η επαγρύπνηση δεν είναι, ούτε πολυτέλεια, ούτε υπερευαισθησία.
Είναι δημοκρατική υποχρέωση της πολιτείας και των πολιτών.
Είναι υποχρέωση μιας κοινωνίας που δεν φοβάται, αλλά και δεν αδιαφορεί απέναντι σε ό,τι συνιστά - άμεσα ή έμμεσα - ενθάρρυνση ή ανοχή της βίας».

Συγκλονισμένος ο Νίκος Αναστασιάδης από την άνανδρη επίθεση εναντίον του Λουκά Παπαδήμου

Συγκλονισμένος από την άνανδρη επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμου, δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.
Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Πρόεδρος εύχεται στον κ. Παπαδήμο «να ξεπεράσει κάθε κίνδυνο».

Draghi: Οι σκέψεις μας είναι με τον Λουκά Παπαδήμο, ένα γενναίο υπηρέτη της Ελλάδας και της Ευρώπης

«Οι σκέψεις μας στην Ε.Κ.Τ. βρίσκονται με τον Λουκά Παπαδήμο έναν γενναίο υπηρέτη της Ελλάδας και της Ευρώπης, αλλά και με την οικογένειά του και τους φίλους του», ανέφερε ο επικεφαλής της Τράπεζας, Mario Draghi.
Ο Ιταλός ανώτατος τραπεζίτης μίλησε εκ μέρους της Ε.Κ.Τ. και εξέφρασε το σοκ που έπαθε από την είδηση της τρομοκρατικής επίθεσης στον πρώην συνεργάτη του.
«Οι παλιότεροι και οι νυν συνεργάτες του από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Κ.Τ. επιθυμούν να εκφράσουν τη βαθιά αγάπη τους για τον Λουκά», αναφέρει ο κ. Draghi.

Καταδικάζει τον φανατισμό και την τυφλή βία στο κέντρο της Αθήνας η Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με ανακοίνωσή της "καταδικάζει την επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού, πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και πρ.ώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ.Λουκά Παπαδήμου, μια επίθεση που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του και τη ζωή δύο ακόμη εργαζομένων".
«Ο φανατισμός και η τυφλή βία στο κέντρο της Αθήνας, και μάλιστα κατά ενός εκλεκτού και διακεκριμένου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στελέχους που διακρίνεται για το δημοκρατικό του ήθος και την αφοσίωσή του στα κοινά, είναι αδικαιολόγητα», επισημαίνει η ΕΕΤ.
«Μόνο ζημιά κάνουν στην προσπάθεια της χώρας να αφήσει τα χειρότερα πίσω της.
Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών αποδοκιμάζει την πράξη κι εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στα θύματα της επίθεσης και τους οικείους τους, αλλά και την ελπίδα της για τη λειτουργία της δημοκρατίας και των θεσμών της», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Την επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου καταδίκασαν επίσης ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, η Ολομέλεια της Βουλής και εκπρόσωποι από τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, την Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι.
«Καταδικάζουμε και εκφράζουμε την υποστήριξη μας για τις δύσκολες στιγμές που περνά ο πρώην πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του. Αυτή την εποχή ο κ. Παπαδήμος είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και η επίθεση στο πρόσωπό του είναι και επίθεση σε ένα από τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου.
«Καταδικάζουμε την επίθεση και εκφράζουμε τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση στον ίδιο και στους συνεργάτες του», ανέφερε εκ μέρους της ολομέλειας η προεδρεύουσα του Σώματος, Τασία Χριστοδουλοπούλου.
«Η ΝΔ απερίφραστα καταδικάζει την άνανδρη επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Ευχόμαστε στον ίδιο και στους συνεργάτες του πλήρη ανάρρωση», τόνισε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης η βουλευτής Νίκη Κεραμέως.
Την απερίφραστη καταδίκη τους για την τρομοκρατική επίθεση και τις ευχές τους για άμεση και πλήρη ανάρρωση του κ. Παπαδήμου, εξέφρασαν επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, η βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς.


(Πρώτη ενημέρωση 18:47, 25 Μαϊου 2017)    
             
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης