Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ.: Ο παγιδευμένος φάκελος για τον Λουκά Παπαδήμο πέρασε από το παλαιό σύστημα ελέγχου της Βουλής

ΕΛ.ΑΣ.: Ο παγιδευμένος φάκελος για τον Λουκά Παπαδήμο πέρασε από το παλαιό σύστημα ελέγχου της Βουλής
Το εν λόγω σύστημα ελέγχου είχε τοποθετηθεί το 2003 και δεν είχε αντικατασταθεί...
Ο «παγιδευμένος» φάκελος με στόχο τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ελέχθηκε από το απαρχαιομένο σύστημα ελέγχου ακτίων X της Βουλής, με αποτέλεσμα να μην εντοπιστεί κάτι ύποπτο.
Το εν λόγω σύστημα ελέγχου είχε τοποθετηθεί το 2003 και δεν είχε αντικατασταθεί, παρά το γεγονός ότι στα τέλη του 2016 υπήρχαν κινήσεις για αντικατάστασή του.
Η αιτία ήταν το «υψηλό κόστος».
Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα» που βασίζεται σε πληροφορίες της Αστυνομίας, το δέμα αυτό είχε σταλεί μαζί με άλλους τρεις φακέλους -συνήθης αλληλογραφία από τις τράπεζες- στην κατοικία του κ. Παπαδήμου στο Ψυχικό, και είχε παραληφθεί από έναν εκ των αστυνομικών φρουρών του.
Ο αστυνομικός που οδηγούσε την μοτοσικλέτα συνοδείας του κ. Παπαδήμου μετέφερε τα δέματα σε συσκευή x-ray στην κεντρική είσοδο της Βουλής.
Όμως, στον έλεγχο της Βουλής δεν εντοπίσθηκε «κάτι ύποπτο».
Τα ερωτήματα που γεννώνται είναι γιατί ο αστυνομικός-χειριστής του μηχανήματος δεν εντόπισε τις καλωδιώσεις και τα υπόλοιπα τμήματα της συνδεσμολογίας του εκρηκτικού μηχανισμού.
Τα ερωτήματα που αφορούν στην ασφάλεια πολλαπλασιάζονται αφού από τις εν λόγω συσκευές διέρχεται όλη η αλληλογραφία που παραδίδεται στους βουλευτές.
Οι φάκελοι παραδόθηκαν στον κ. Παπαδήμο μαζί με άλλους που είχε ελέγξει - στη συσκευή «ακτινοσκοπικού» ελέγχου της Τράπεζας- ο οδηγός του κ. Παπαδήμου και είχαν σταλεί στην Ακαδημία Αθηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, ο μεταφορέας των δεμάτων αλλά και άλλοι φρουροί του κ. Παπαδήμου δεν θυμούνται το όνομα του αποστολέα του επίμαχου δέματος που εμφανιζόταν «άκαμπτο» και με δείγμα ότι περιείχε βιβλίο ή άλλο «συμπαγές» αντικείμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης