Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ιερώνυμος: Δεν βλέπω την Ευρώπη της αλληλεγγύης – Η τρομοκρατία είναι από τις χειρότερες επιπτώσεις του πολέμου

Ιερώνυμος: Δεν βλέπω την Ευρώπη της αλληλεγγύης – Η τρομοκρατία είναι από τις χειρότερες επιπτώσεις του πολέμου
«Οι βάσεις αυτής της Ευρώπης να ξαναπάνε από το σημείο της αφετηρίας», ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος
«Δεν βλέπω σήμερα μια Ευρώπη αλληλεγγύης, αλλά βλέπω κάθε μέρα περισσότερο και φανερότερα την Ευρώπη της εκμετάλλευσης», ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "Επωνύμως" της ΕΡΤ1.
Κατά τον ίδιο, θα πρέπει «οι βάσεις αυτής της Ευρώπης να ξαναπάνε από το σημείο της αφετηρίας, από εκεί που ξεκίνησε, με τις ίδιες σκέψεις και τον ίδιο σκοπό».
Κάνοντας αναφορά στο πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ, καταδίκασε την επίθεση και τόνισε πως «η τρομοκρατία είναι μια από τις χειρότερες επιπτώσεις του πολέμου», ενώ για το προσφυγικό ζήτημα σημείωσε «εμείς βλέπουμε τους πρόσφυγες σαν ανθρώπους που έχουν ανάγκη», προσθέτοντας ότι ο προορισμός τους θα πρέπει να είναι η πατρίδα τους.
Για τις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας, αφού ανέφερε ότι «η Εκκλησία δεν είναι κόμμα», μεταξύ άλλων συμπλήρωσε πως «είναι αναγκαία η συνεργασία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης