Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή πετρελαίου και απάτη κατ΄ εξακολούθηση στο Φλοίσβο

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή πετρελαίου και απάτη κατ΄ εξακολούθηση στο Φλοίσβο
Συνελήφθη από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Φλοίσβου 42χρονος ιδιοκτήτης βυτιοφόρων οχημάτων
Συνελήφθη τις  απογευματινές ώρες της Παρασκευής 2/6 στη μαρίνα Αλίμου, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Φλοίσβου, 42χρονος ιδιοκτήτης βυτιοφόρων οχημάτων για παράβαση του Ν. 4177/2013 περί Κανόνων ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καθώς και των άρθρων 98 και 386 του Π.Κ.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε ελέγχους από μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή της Κινητής Μονάδας Ελέγχου (Κ.Ο.Ε.) του Β΄ Τελωνείου Εξαγωγών – Εισαγωγών Πειραιά/ Τμήμα εκ των υστέρων ελέγχων & Δίωξης Λαθρεμπορίου καθώς και υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης/Γ.Γ.Βιομηχανίας/ Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, σε βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς καυσίμων εντός της μαρίνας Αλίμου, διαπιστώθηκε σε βυτιοφόρο όχημα με οδηγό τον 42χρονο κατά την διάρκεια πετρέλευσης σε Ε/Γ – Τ/Ρ πλοίο, η ύπαρξη διακλάδωσης με σωλήνωση στην έξοδο του καυσίμου μετά τον μετρητή, η οποία επέστρεφε ποσότητα καυσίμου ξανά πριν τον μετρητή.
Στην διακλάδωση βρέθηκε τοποθετημένη αεροβάνα προκειμένου να ενεργοποιεί την επιστροφή του μετρημένου καυσίμου ξανά πριν τον μετρητή.
Επίσης, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε από τους υπαλλήλους της Κινητής Μονάδας Ελέγχου (Κ.Ο.Ε.) ότι στο βυτίο υπήρχαν 133 λίτρα πετρελαίου κίνησης επιπλέον της ποσότητας που θα έπρεπε να έχει σύμφωνα με τα παραστατικά που συνόδευαν το όχημα.
Στη συνέχεια, ο έλεγχος επεκτάθηκε και σε δεύτερο όχημα της ίδιας εταιρείας που ήταν σταθμευμένο στην προβλήτα 2 της μαρίνας Αλίμου, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη διακλάδωσης με σωλήνωση στην έξοδο του καυσίμου μετά τον μετρητή, η οποία επιστρέφει ποσότητα καυσίμου ξανά πριν τον μετρητή.
Στην διακλάδωση βρέθηκε τοποθετημένη αεροβάνα, η οποία ενεργοποιούνταν με τηλεχειριστήριο, προκειμένου να επιστρέφεται μετρημένο καύσιμο ξανά πριν τον μετρητή.
Κατόπιν ελέγχου στον εσωτερικό χώρο της καμπίνας του οχήματος εντοπίστηκε το τηλεχειριστήριο, το οποίο και κατασχέθηκε.
Από το Κλιμάκιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης δεσμεύτηκε με σφραγίδες η διάταξη των σωληνώσεων και των δύο οχημάτων, ενώ από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω βυτιοφόρα οχήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης