Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αβραμόπουλος: Εξετάζονται όλες οι δυνατότητες στήριξης της Λέσβου και των κατοίκων της

Αβραμόπουλος: Εξετάζονται όλες οι δυνατότητες στήριξης της Λέσβου και των κατοίκων της
Οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Korina Krecu
Μια πλήρη αναφορά για την έκταση και τις επιπτώσεις του σεισμού αναμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας πως εξετάζονται όλες οι δυνατότητες στήριξης της Λέσβου και των κατοίκων της.
Ο ίδιος διευκρίνισε πως οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Korina Krecu, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Χίο.
«Χθες, στο άκουσμα των νέων για τον σεισμό, επικοινώνησα με τον δήμαρχο της Λέσβου κύριο Γαληνό, και του μετέφερα ένα μήνυμα συμπαράστασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προσωπικά από τον Πρόεδρο Juncker, θέτοντας στις υπηρεσίες του τα μέσα και τις δυνατότητες που διαθέτουμε, για να σταθούμε στο πλευρό των κατοίκων», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.
Ο έλληνας Επίτροπος τόνισε πως το νησί της Λέσβου που βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια κάτω από την πίεση των προσφυγικών και μεταναστευτικών κυμάτων, «δεν είναι μόνο του».
«Πριν από λίγο καιρό μας επισκέφτηκε ο δήμαρχος του νησιού στις Βρυξέλλες, μαζί με τους δημάρχους των άλλων τεσσάρων νησιών (σ.σ. τα νησιά που έχουν επίσης επιβαρυνθεί από τις προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές), όπου είχαν συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, αλλά και με όλους εμάς, και πήραν τη διαβεβαίωση ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η Επιτροπή θα βρίσκεται στο πλευρό τους», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.
«Τα νησιά δεν είναι μόνα τους όπως και η Ελλάδα δεν είναι μόνη της», συνέχισε ο κ. Αβραμόπουλος, διαβεβαιώνοντας πως με εντολή του προέδρου Juncker, ερευνώνται και εξετάζονται οι δυνατότητες στήριξης της Λέσβου και των κατοίκων της.
Την ίδια ώρα, τη συμπαράστασή του στους πληγέντες από τον σεισμό στη Λέσβο εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani.
«Συμπάσχουμε με τις οικογένειες της Λέσβου που χτυπήθηκαν από τον σεισμό και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους πληγέντες», έγραψε στο «Twitter» ο Tajani, με τη δήλωσή του να αναρτάται και στα ελληνικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης