Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φλαμπουράρης: Τίθενται οι βάσεις για να ξεκινήσει η επένδυση στο Ελληνικό, παρά τις όποιες καθυστερήσεις

tags :
Φλαμπουράρης: Τίθενται οι βάσεις για να ξεκινήσει η επένδυση στο Ελληνικό, παρά τις όποιες καθυστερήσεις
Οι πολύμηνες καθυστερήσεις θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αν δεν οφείλονταν σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις ή και παρεξηγήσεις, μεταξύ των αρμόδιων φορέων των επενδυτών και του Δημοσίου
«Τίθενται οι βάσεις για να ξεκινήσει μια μεγάλη επένδυση», υπογραμμίζει σε δήλωσή του για το Ελληνικό ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις τελευταίες εξελίξεις, μετά την υποβολή σήμερα 15 Ιουνίου 2017 από την Hellinikon Global I SA και την Lamda Development AE του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, συγχρόνως όμως τόνισε και τη δυσφορία του για τις πολύμηνες καθυστερήσεις.
Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Επικρατείας έχει ως εξής:
«Μετά από έντονες και συστηματικές προσπάθειες της κυβέρνησης τίθενται οι βάσεις για να ξεκινήσει μια μεγάλη επένδυση, με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, την οικονομία και την ποιότητα της ζωής των πολιτών της Αττικής.
Επιτέλους κατατέθηκε το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) στην Ελληνικό Α.Ε. και ξεκινά ο οδικός χάρτης μέχρι την έναρξη της κατασκευής.
Θέλω λοιπόν να εκφράσω την ικανοποίησή μου, αλλά και τη δυσφορία μου, γιατί οι πολύμηνες καθυστερήσεις θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αν δεν οφείλονταν σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις ή και παρεξηγήσεις, μεταξύ των αρμόδιων φορέων των επενδυτών και του Δημοσίου».
Όσον αφορά τα δύο ζητήματα που τέθηκαν προσφάτως, τις ενδεχόμενες ενστάσεις της αρχαιολογικής και της δασικής υπηρεσίας, ο Αλ. Φλαμπουράρης σημειώνει:
«Η λύση που βρέθηκε για το δασικό και το αρχαιολογικό, τα δύο θέματα δηλαδή που είχαν θέσει οι επενδυτές είχε προταθεί προς το ΤΑΙΠΕΔ και τη LAMDA από τα Χριστούγεννα την οποία και αρνιόνταν επίμονα.
Λύση, η οποία προστατεύει απόλυτα και καθόλη τη διάρκεια του έργου τα αρχαιολογικά ευρήματα που τυχόν αποκαλυφθούν στα 6.500 στρέμματα του Ελληνικού, καθότι η αρχαιολογική υπηρεσία θα είναι συνεχώς παρούσα.
Όσον αφορά τα 37 στρέμματα, που χαρακτηρίστηκαν δασική έκταση, θα ενταχθούν στα 2.300 στρέμματα δάσους υψηλής βλάστησης, που θα δημιουργηθεί, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση» κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης