Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΣΕΠΕ: Η Ελλάδα χρειάζεται μία αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου, στο κέντρο του οποίου πρέπει να είναι η τεχνολογία

tags :
ΣΕΠΕ: Η Ελλάδα χρειάζεται μία αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου, στο κέντρο του οποίου πρέπει να είναι η τεχνολογία
Όσον αφορά την ψηφιακή οικονομία, η Ελλάδα είναι στην 26η θέση στους 28 της Ευρώπης, ενώ, όσον αφορά την ψηφιακή ετοιμότητα βρίσκεται στην 70ή θέση
Το κεντρικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει ο κλάδος Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών, όσον αφορά την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας, επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ) Ελλάδας, Αναστάσιος Τζήκας, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε σήμερα 15 Ιουνίου 2017.
Σύμφωνα με τον κ. Τζήκα, ο κλάδος, το 2015, όταν εφαρμόστηκαν τα capital controls, απέδειξε ότι μπορεί να στηρίξει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. 
Παράλληλα, υπογράμμισε τον ρόλο και τη σημασία του συγκεκριμένου κλάδου, εκθέτοντας ορισμένα στοιχεία που το αποδεικνύουν. 
«Μιλάμε για 260.000 εργαζόμενους υψηλού επιπέδου, 5.200 επιχειρήσεις, κυρίως, μικρομεσαίες, σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή πάνω από 8% στο ΑΕΠ. 
Είναι σαφές ότι ο κλάδος έχει ενηλικιωθεί. 
Νομίζω ότι η λιτότητα και όλα αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεπεραστούν, αν ο κλάδος δεν γίνει ο νέος τουρισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Σημείωσε, δε, ότι η Ελλάδα χρειάζεται μία αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου, στο κέντρο του οποίου πρέπει να είναι η τεχνολογία.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τζήκας δήλωσε ότι η χώρα, τα χρόνια της κρίσης, έχει μείνει αρκετά πίσω.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, όσον αφορά την ψηφιακή οικονομία, η Ελλάδα είναι στην 26η θέση στους 28 της Ευρώπης, ενώ, όσον αφορά την ψηφιακή ετοιμότητα βρίσκεται στην 70ή θέση. 

Τέλος, όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 86η θέση.
Όπως υποστήριξε, η χώρα μας απαιτείται να κάνει ένα μεγάλο τεχνολογικό άλμα. 
Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ απαρίθμησε, επίσης, τις ενέργειες που θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να υλοποιηθούν, όπως είναι η μέτρηση της απόδοσης των στόχων που τίθενται. 
Επιτακτική ανάγκη, όπως είπε, είναι και η άμεση δρομολόγηση του Σύζευξις ΙΙ, «ένα έργο που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα όσον αφορά το κόστος λειτουργίας του Δημοσίου». 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης