Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ένταση σε Βουλή και υπ. Εσωτερικών κατά την πορεία των συμβασιούχων– Ρίψη αντικειμένων στον Γ. Πατούλη (ΚΕΔΕ)

tags :
Ένταση σε Βουλή και υπ. Εσωτερικών κατά την πορεία των συμβασιούχων– Ρίψη αντικειμένων στον Γ. Πατούλη (ΚΕΔΕ)
Επεισόδια και με τις αστυνομικές δυνάμεις στη Βουλή
Επεισοδιακή είναι η πορεία των συμβασιούχων των Δήμων καθώς ένταση καταγράφηκε τόσο έξω από το υπουργείο Εσωτερικών όσο και έξω από τη Βουλή, ενώ υπήρξε και ρίψη αντικειμένων κατά του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη.
Οι περισσότεροι από 2.500 διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις, όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προσπάθησαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής.
Νωρίτερα ένταση υπήρξε και στο υπουργείο Εσωτερικών, όταν συμβασιούχοι επιτέθηκαν φραστικά αλλά και με ρίψη αντικειμένων κατά του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει εσπευσμένα από το χώρο και να αναβληθεί η προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τον  υπ. Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη.
Ομάδα διαδηλωτών άδειασε σακούλες με σκουπίδια μπροστά από την είσοδο του υπουργείου και άναψε φωτιά ενώ πετάχτηκαν και μπογιές στο κτίριο.
Οι εργαζόμενοι στους δήμους συγκεντρώθηκαν σε δύο διαφορετικά σημεία, έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο, και στο Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στην πλατεία Ομόνοιας και οι πορείες τους ενώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.
Οι διαδηλωτές ζητούν νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των παρατάσεων.
Σημειώνεται ότι η ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία, ζητώντας τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης