Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνέχιση των κινητοποιήσεων στους δήμους μέχρι την Πέμπτη 29/6 αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Συνέχιση των κινητοποιήσεων στους δήμους μέχρι την Πέμπτη 29/6 αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ
«Η νομοθετική ρύθμιση απέχει από αυτά που λέμε εμείς», δήλωσε το πρωί ο πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ, Ν. Τράκας
(upd3) Συνέχιση των κινητοποιήσεων στους δήμους μέχρι την Πέμπτη 29 Ιουνίου, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία ζητά δεν ικανοποιήθηκε από τη νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης και θα καταθέσει δική της πρόταση που θα προβλέπει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Οργάνου της ΠΟΕ- ΟΤΑ, βρέθηκε η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης που πρόκειται να καταθετεί τη Δευτέρα 26/6 στη Βουλή.
Όπως αναφέρθηκε, η ΠΟΕ- ΟΤΑ αποφάσισε να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, ζήτησε η κυβέρνηση να αποσύρει τη νομοθετική ρύθμιση, ενώ η ίδια θα παρουσιάσει δική της πρόταση.   
Μάλιστα, για αύριο, Δευτέρα 26 Ιουνίου έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας και στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Επιπλέον, έχει αποφασιστεί η διεξαγωγή συλλαλητηρίων στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας, ενω τγια την Πέμπτη 29/6 προκηρύχθηκε 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα  συνεδρίασε το Εκτελεστικό όργανο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να δώσει μια απάντηση για το σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης που τους παρουσίασε χθες, Σάββατο 24 Ιουνίου, ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης.
Η νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή, θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων, ενώ όσον αφορά τους εργαζόμενους που μέχρι τώρα απασχολούνταν στην καθαριότητα θα προβλέπεται, μέσα από νέα σύμβαση, να απασχοληθούν μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων των επιτυχόντων του διαγωνισμού που θα γίνει με ευθύνη του ΑΣΕΠ.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Ραντεβού στις 11:00 δίνει το εκτελεστικό όργανο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, που συνεδριάζει για να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων  στους δήμους, αλλά και να εξετάσει τη νομοθετική ρύθμιση που τους παρουσίασε το Σάββατο 24/6 ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης,  η οποία  θα κατατεθεί αύριο, Δευτέρα 26/6 στη Βουλή.

Όπως άλλωστε τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Ν. Τράκας, μιλώντας σήμερα στον  ΣΚΑΪ, «σήμερα θα λάβουμε την απόφασή μας», αν και «η νομοθετική ρύθμιση απέχει από αυτά που λέμε εμείς» και «στέλνει 10.000 εργαζόμενους στο σπίτι».
Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά «θα κάνουμε όσες συναντήσεις χρειάζεται για να λυθεί το πρόβλημα».
Σημειώνεται ότι χθες, Σάββατο 24 Ιουνίου, ο ΥΠΕΣ, Π. Σκουρλέτης είχε κύκλο επαφών με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΕ και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, στους οποίους και παρουσίασε τη νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί την Δευτέρα 26/6 στη Βουλή, η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων, ενώ όσον αφορά τους εργαζόμενους που μέχρι τώρα απασχολούνταν στην καθαριότητα θα προβλέπεται, μέσα από νέα σύμβαση, να απασχοληθούν μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων των επιτυχόντων του διαγωνισμού που θα γίνει με ευθύνη του ΑΣΕΠ.
Δια στόματος του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Ν. Τράκα, ξεκαθαρίστηκε από χθες, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό, ότι «δεν θα βγει κανένα απορριμματοφόρο στους δρόμους, μέχρι να αξιολογήσουμε την πρόταση της κυβέρνησης», αλλά και πως «αυτή η νομοθετική ρύθμιση απέχει πάρα πολύ από αυτά που λέμε ως ομοσπονδία, πρέπει όμως να την δούμε, να εξειδικεύσουμε τι ακριβώς λέει και να λάβουμε την απόφαση μας.
Οι νέες συμβάσεις δεν καλύπτουν τους συμβασιούχους που έχουν 1 ή 2 ή 3 ή 4 συμβάσεις καθαριότητας.
Η παράταση θα είναι για όλους τους συμβασιούχους, όμως εμείς λέμε ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας πρέπει να έχουμε ευχέρεια να μονιμοποιηθούμε».
Από την πλευρά του, ο κ. Σκουρλέτης  το Σάββατο σε δηλώσεις του εκτίμησε ότι  «αδιέξοδο δεν θα υπάρξει», αποσαφήνισε ότι «με τη συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπουμε τη διασφάλιση της συνέχισης με νέες συμβάσεις των ήδη μέχρι τώρα εργαζομένων συμβασιούχων, μέχρι την ανακοίνωση των οριστικών των προσωρινών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την κάλυψη με μόνιμο τακτικό προσωπικό σε συγκεκριμένες θέσεις εργασίας».
Σύμφωνα με τον υπουργό, το ΑΣΕΠ θα είναι εκείνο το οποίο θα προβλέψει και μια μοριοδότηση για τους ήδη εργαζόμενους», ενώ μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

Επιφυλακτική η ΚΕΔΕ - Συνεδριάζει αύριο, Δευτέρα 26/6

Με εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, πραγματοποιείται έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αύριο, Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017.
Μοναδικό θέμα συζήτησης της Έκτακτης Συνεδρίασης, η οποία θα ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί στα γραφεία της ΚΕΔΕ θα είναι oι εξελίξεις στο ζήτημα των συμβασιούχων μετά την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου από το ΥΠ.ΕΣ.
Σημειώνεται ότι χθες, Σάββατο 24/6, παραδόθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη η τροπολογία που αφορά στις συμβάσεις εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας.
Ο κ. Πατούλης εξέφρασε τις επιφυλάξεις της ΚΕΔΕ σε συγκεκριμένα σημεία του σχεδίου Τροπολογίας που έχει καταρτήσει το Υπουργείο Εσωτερικών και αφορά στις συμβάσεις εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας.

(Πρώτη ενημέρωση 09:20, Κυριακή 25 Ιουνίου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης