Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λιαρόπουλος: Το Ερρικός Ντυνάν αποτελεί διαχρονικό σκάνδαλο κακοδιαχείρισης το οποίο τελείωσε με την πώληση του

tags :
Λιαρόπουλος: Το Ερρικός Ντυνάν αποτελεί διαχρονικό σκάνδαλο κακοδιαχείρισης το οποίο τελείωσε με την πώληση του
Ο κ. Λιαρόπουλος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι τον είχε στείλει στο Ντυνάν ο τότε υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ωστόσο επισήμανε ότι «όταν πληροφορήθηκε ο κ. Λοβέρδος τη συνεργασία του με το νοσοκομείο συμφώνησε για τη μετακίνηση του»
Το Ερρικός Ντυνάν αποτελεί διαχρονικό σκάνδαλο κακοδιαχείρισης το οποίο τελείωσε με την πώληση του, υποστήριξε σήμερα 27 Ιουνίου 2017 κατά την κατάθεση του στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας στη Βουλή, ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Λυκούργος Λιαρόπουλος, ο οποίος εξετάστηκε μαζί με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντάσκα.
Στην αρχή δε της διαδικασίας ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης, ενημέρωσε ότι διαβιβάστηκε δικογραφία, η οποία αφορά δύο αδικήματα στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη.
Ο Λυκούργος Λιαρόπουλος με την ιδιότητα του μάρτυρα δήλωσε ότι γνώρισε την οικονομική εικόνα του Ντυνάν όταν του ανατέθηκε από τον πρόεδρο Ανδρέα Μαρτίνη το 2010 να κάνει μία μελέτη.
Η κύρια εικόνα του προς το νοσοκομείο ήταν εικόνα «κακοδιαχείρισης έως και κατάχρησης», ισχυρίστηκε ο κ. Λιαρόπουλος.
Κατονομάζοντας τον Ανδρέα Μαρτίνη, είπε ότι η λειτουργία του «Ερρίκος Ντυνάν» ήταν «ενός ανδρός αρχή».
Τα «αίματα άναψαν» όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης αναφέρθηκαν σε έγγραφο της εταιρείας του κ. Λιαρόπουλου (3/11/11), με το οποίο υποστήριζε ότι στη μισθοδοσία του νοσοκομείου υπάρχουν άτομα των οποίων «δεν έγινε αντιληπτό το διακριτό έργο τους». Όταν ζήτησαν διευκρινίσεις για καθέναν απ΄ αυτούς και καθώς για κάποιους προέκυπταν σχέσεις με κόμματα της αντιπολίτευσης, προκάλεσαν την αντίδραση τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, με την Εύη Χριστοφιλοπούλου να κατηγορεί τους κκ Νικολόπουλο και Σαρακιώτη ότι έκαναν παραπλανητικές ερωτήσεις στον μάρτυρα.
Κατά τ΄ άλλα, ο κ. Λιαρόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι τον είχε στείλει στο Ντυνάν ο τότε υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ωστόσο επισήμανε ότι «όταν πληροφορήθηκε ο κ. Λοβέρδος τη συνεργασία του με το νοσοκομείο συμφώνησε».
Επανέλαβε, σε όλους τους τόνους, ότι «τα προβλήματα του Ερρίκος Ντυνάν οφείλονται στην κακοδιαχείριση και στην ενός ανδρός αρχή» και ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι «μόνο στο γραφείο του ο κ. Μαρτίνης είχε 18 άτομα».
Επιπλέον, ανέφερε ότι «οι ζημιές του νοσοκομείου μεγάλωναν, χρόνο με το χρόνο, και όλα ήταν σε γνώση του κ. Μαρτίνη» ενώ τόνισε ότι «η προβληματική διαχείριση του νοσοκομείου ήταν εμφανής».
Επίσης υποστήριξε ότι ο ίδιος «λίγο πριν τα Χριστούγεννα το 2011 ενημέρωσε το προσωπικό του νοσοκομείου για τα οικονομικά», ενώ στις αρχές του 2012 έστειλε στον κ. Μαρτίνη επιστολή όπου περιέγραφε τη δραματική εικόνα στην οποία είχε περιέλθει το νοσοκομείο και τις ευθύνες του ίδιου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης