Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φάμελλος: Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω τις χωματερές και από τα απόβλητα να δημιουργούμε πόρους

tags :
Φάμελλος: Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω τις χωματερές και από τα απόβλητα να δημιουργούμε πόρους
Πολύ περισσότερα είναι τα χρήματα που δαπανήθηκαν για υποδομές που δεν λειτούργησαν ή απλώς για αποκατάσταση ΧΑΔΑ, ενώ την τελευταία δεκαετία, κανένα νέο εργοστάσιο δεν κατασκευάστηκε
«Πρέπει να αφήσουμε πίσω τις χωματερές και πλέον από τα απόβλητα να δημιουργούμε πόρους», τόνισε σήμερα 29 Ιουνίου 2017 από τα Τρίκαλα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στο πλαίσιο της 11ης Πανελλήνιας Συνόδου ΦοΔΣΑ (Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) που πραγματοποιείται στη θεσσαλική πόλη.
«Το υπουργείο καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες, αφενός να αντιμετωπίσει τις χρόνιες αδυναμίες και ελλείψεις στις υποδομές και, αφετέρου, να προχωρήσει με συστηματικό σχεδιασμό και γοργά βήματα στην ουσιαστική αναβάθμιση της διαχείρισης των αποβλήτων».
«Με τη συνεργασία μαζί σας», είπε, απευθυνόμενος στους δημάρχους, «θέλουμε να περάσουμε από τον Μεσαίωνα των χωματερών στον 21ο αιώνα της σύγχρονης διαχείρισης, μιας κοινωνίας με μηδενικά απόβλητα, μιας κοινωνίας που θα μετατρέπει τα απόβλητα σε πόρους.
Πάνω από 80 εκατ. ευρώ κόστισε μέχρι τώρα στη χώρα μας η έλλειψη υποδομών, μόνο με τη μορφή προστίμων» και πρόσθεσε:
«Πολύ περισσότερα είναι τα χρήματα που δαπανήθηκαν για υποδομές που δεν λειτούργησαν ή απλώς για αποκατάσταση ΧΑΔΑ, ενώ την τελευταία δεκαετία, κανένα νέο εργοστάσιο δεν κατασκευάστηκε.
Το πρώτο εγκαινιάζεται αύριο στην Κοζάνη».
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας χαρακτήρισε κρίσιμη την περίοδο για την διαχείριση των αποβλήτων στη χώρα μας, ενόψει της υλοποίησης των νέων σχεδιασμών διαχείρισης απορριμμάτων και ανατροπής των ακολουθούμενων μέχρι σήμερα πολιτικών και υπό το βάρος χρηματικών κυρώσεων και καταδικών.
Ο ίδιος μίλησε και για καθοριστικό ρόλο των Δήμων στο έργο της ανακύκλωσης, με ευαγγέλιο τα τοπικά σχέδια και τους στόχους του κάθε ΟΤΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης