Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Την επόμενη εβδομάδα πληρώνονται οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

tags :
Την επόμενη εβδομάδα πληρώνονται οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ
Ο πρόεδρος του οργανισμού, σημείωσε ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών, ώστε να ρυθμιστεί το θέμα με τη διαφορά του ΦΠΑ
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να πληρωθούν οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, καθώς οφείλεται σε διαδικαστικό κώλυμα η καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων τους.
Όπως επισήμανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι πληρωμές για τα δεδουλευμένα του μηνός Μαΐου "αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο".
Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, ενώ έχει συμφωνηθεί η εισροή των 6,3 εκατ. ευρώ στον ΟΑΣΘ, εκ των οποίων τα 2,247 εκατ. ευρώ αφορούν το υπόλοιπο της κρατικής επιχορήγησης του Ιουνίου και τα 4,047 εκατ. ευρώ την επιχορήγηση του Ιουλίου, εκκρεμεί η τελική υπογραφή από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιου Λογιστικού του υπουργείου Οικονομικών, Βασίλη Κατριβέση, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες.
Όπως εξήγησε ο ίδιος, ο κ. Κατριβέσης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον νομικό εκπρόσωπο του ΟΑΣΘ στην Αθήνα και την προσεχή Δευτέρα στις 9.30 το πρωί, θα γίνει τηλεφωνικό ραντεβού, ώστε ο πρόεδρος του οργανισμού, να πάρει τον κλειδάριθμο και να δρομολογηθεί άμεσα η πληρωμή των εργαζομένων.
Κατά το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος του οργανισμού, σημείωσε ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών, ώστε να ρυθμιστεί το θέμα με τη διαφορά του ΦΠΑ.
Σημειώνεται ότι ο ΟΑΣΘ εισέπραττε με 15% και απέδιδε με 24%) και να καταβληθούν στον οργανισμό τα 11,5 εκατ. ευρώ που έχει να λαμβάνει για τα έτη 2015 και 2016, αλλά και 7 εκατ. ευρώ για το έτος 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης