Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε ύφεση οι 2 μεγάλες πυρκαγιές στη Μάνη - Σημαντικές ζημιές σε σπίτια - Φωτιές και σε Μαραθώνα, Κεφαλονιά

Σε ύφεση οι 2 μεγάλες πυρκαγιές στη Μάνη - Σημαντικές ζημιές σε σπίτια - Φωτιές και σε Μαραθώνα, Κεφαλονιά
Ευθύνες στην πυροσβεστική για την πυρκαγιά στην ανατολική Μάνη
(upd) «Σε ύφεση είναι τα δύο πύρινα μέτωπα σε Κότρωνα και Σκουτάρι Λακωνίας», λέει στο Αθηναϊκό / Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος συντονίζει το έργο της κατάσβεσης.
Στην περιοχή, όπως σημειώνει, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, αποτελούμενες από 120 πυροσβέστες και 30 αυτοκίνητα και προσθέτει: «Προσπαθούμε να θέσουμε υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά, που βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, με τη βοήθεια υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και εθελοντικών ομάδων, ενώ παράλληλα θέλουμε να προλάβουμε τυχόν αναζωπυρώσεις, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή».
Σχετικά με τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε κατοικημένες περιοχές ο Βασίλης Ματθαιόπουλος αναφέρει ότι «σε κάποια χωριά και οικισμούς η φωτιά πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών, γιατί στα περισσότερα υπήρχαν ξερά χόρτα και δέντρα».
Επίσης, όπως λέει, οι περισσότερες ζημιές σε σπίτια έχουν αναφερθεί στην περιοχή του Κότρωνα, αλλά αυτές είναι υλικές και μικρές, δηλαδή σε στέγες, σκεπές, ή άλλες κατασκευές.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

«Μάχη» με τις φλόγες και τον δυνατό άνεμο έδιναν όλα τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ανατολική Μάνη και συγκεκριμένα στις περιοχές του Πύριχου και του Παρασυρού, όπου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη δύο μεγάλες πυρκαγιές. Σημειώνεται, ότι έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές αρκετά σπίτια, αφού οι πυρκαγιές πέρασαν μέσα από οικισμούς, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για την κατάσβεσή τους.
Αυτή την ώρα στον Πύριχο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 8 ατόμων, ενώ στον Παρασυρό 66 πυροσβέστες με 33 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.
Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος επέρριψε την απόλυτη ευθύνη για την φωτιά την έχει η πυροσβεστική, καθώς όπως υποστήριξε δεν υπήρξε συντονισμός.
Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα έκανε λόγο για καθυστερήσεις, όταν οι τοπικές αρχές ζήτησαν την Κυριακή να σπεύσουν τα εναέρια μέσα.
Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε, στις 3:30 τα ξημερώματα, στην περιοχή Άνω Σούλι Μαραθώνα.
Στο σημείο επιχειρούν τώρα 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα.
Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Αγία Ειρήνη, νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς καθώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν περιορίσει το μέτωπο της πυρκαγιάς.
Όπως αναφέρεται από την πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε ύφεση αλλά δεν είναι δυνατό ακόμα να καταμετρηθούν τα στρέμματα δασικής έκτασης, που τυλίχθηκαν στις φλόγες».
Πάντως σε επιφυλακή παραμένουν και σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς μετά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών, από σήμερα προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων.

(Αρχική δημοσίευση Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017, ώρα 08:03)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης