Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πέντε ερωτήσεις της ΚΕΔΕ στον Π. Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα

tags :
Πέντε ερωτήσεις της ΚΕΔΕ στον Π. Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα
Μεθαύριο Τετάρτη θα συνεδριάσει εκτάκτως για το θέμα αυτό και το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης
Αδιευκρίνιστα ζητήμα βλέπει η ΚΕΔΕ πίσω από τη διαδικασία για την επίλυση των ζητημάτων των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων, ρωτώντας τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, αν υπάρχει βάσει του ν. 4479/2017 και της πρόσφατης εγκυκλίου, η υποχρέωση σε απασχόληση του συνόλου των ήδη εργαζομένων με συμβάσεις έως 7/6/2017 ή μέρος αυτών.
Υπενθυμίζεται ότι με τις προηγούμενες νομοθετικές διατάξεις είχε δοθεί η δυνατότητα αριθμός των συμβάσεων αυτών να καλύπτεται και από άλλες πηγές εσόδων των δήμων, πλην των ανταποδοτικών.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, απέστειλε σχετική επιστολή στον Πάνο Σκουρλέτη, ζητώντας απαντήσεις σε πέντε συγκεκριμένα ερωτήματα, ενώ μεθαύριο Τετάρτη θα συνεδριάσει εκτάκτως για το θέμα αυτό και το διοικητικό συμβούλιό της. Πλην των παραπάνω, η ΚΕΔΕ ρωατάει αν στην περίπτωση κατά την οποία τα Δ.Σ. πρέπει να αποφασίσουν να αποδεχθούν το σύνολο των ήδη απασχολουμένων και μέχρι 31/3/2018, οπότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης του τακτικού προσωπικού, να διευκρινισθεί από ποια έσοδα θα καλύπτονται οι συμβάσεις, το κόστος των οποίων υπερβαίνει το ύψος των ανταποδοτικών τελών.
Ακόμη αν πριν τη σύναψη των συμβάσεων της παρ. 2, υποχρεούνται οι δήμοι να καταγγείλουν τις συμβάσεις που υφίστανται μέχρι 7/6/2017.
Η ΚΕΔΕ διερωτάται αν στην περίπτωση που ο αριθμός των νέων θέσεων ή κενών οργανικών θέσεων των ΟΕΥ των δήμων, που θα ζητηθούν από τους δήμους να καλυφθούν με την διαδικασία της παρ.1, είναι μικρότερος από τις ήδη υφιστάμενες συμβάσεις ανά δήμο, θα πρέπει οι δήμοι να προβούν σε καταγγελία των επιπλέον συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων και πάντως μετά την 31/3/2018.
Τέλος, αν o συμβάσεις που θα συναφθούν σύμφωνα με την διαδικασία της παρ.2, θα έχουν αναδρομική ισχύ από 7/6/2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης