Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δύο πύρινα μέτωπα στην ανατολική Μάνη – Μάχες με τις φλόγες για 3η ημέρα

Δύο πύρινα μέτωπα στην ανατολική Μάνη – Μάχες με τις φλόγες για 3η ημέρα
Τουλάχιστον 15 καμένα σπίτια άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα
Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στην ανατολική Μάνη καθώς μαίνονται δύο ακόμα πύρινα μέτωπα.
Το ένα βρίσκεται στο χωριό Κοκκάλα, όπου επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 29 άτομο πεζοπόρο, ενώ τις προσπάθειες ενισχύει από αέρος ένα πυροσβεστικό CL-215.
Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας, έκαιγε όλη την νύχτα και αυτήν προσπαθούν να ελέγξουν το ταχύτερο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Το δεύτερο μέτωπο, το οποίο είναι σε εξέλιξη από το απόγευμα της Κυριακής είναι στον Παρασυρό, όπου βρίσκονται 30 Πυροσβέστες με 12 οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο.
Πάντως, η πυρκαγιά στην ανατολική Μάνη έχει αφήσει πίσω της μεγάλες ζημιές και καταστροφές.
Όπως είπε ο δήμαρχος ανατολική Μάνης, Π. Ανδρεάκος σε Κότρωνα και Σκουτάρι «έχουν καεί περίπου 15 σπίτια, ένας μεγάλος ελαιώνας, που η ετήσια παραγωγή του σε ελαιόλαδο φθάνει τους περίπου 300 τόνους, ενώ όλη η έκταση που έχει καεί φθάνει τα 35.000 στρέμματα».
Επίσης, είπε ότι έχουν καεί αρκετές κυψέλες με μελίσσια, καθώς και ζώα.
Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης είπε ότι «η συχνή επανάληψη του φαινομένου των πυρκαγιών στο μανιάτικο τοπίο δεν συνιστά πλέον σύμπτωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης