Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απεργούν στις 16/7 οι εμποροϋπάλληλοι για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Απεργούν στις 16/7 οι εμποροϋπάλληλοι για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές
«Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο δεν το βάζουμε κάτω»
Απεργία στο εμπόριο έχει κηρυχθεί από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) την Κυριακή 16 Ιουλίου, καθώς αυτή την Κυριακή θα λειτουργήσουν όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες στα πλαίσια των ενδιάμεσων θερινών εκπτώσεων όπως προβλέπει η νομοθεσία.
«Αυτήν την Κυριακή θα λειτουργήσουν όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες, λόγω των ενδιάμεσων θερινών εκπτώσεων, όπως προβλέπει η μνημονιακή νομοθεσία του 2013 (Ν.4177/13), την οποία η κυβέρνηση άφησε άθικτη.
Φέτος η Κυριακή αυτή συμπίπτει και με ένα άλλο νομοθετικό τερατούργημα, όπως το χαρακτηρίζει, που ψήφισε η Κυβέρνηση τον περασμένο Μάιο στο πλαίσιο της 2ης αξιολόγησης:
Ο νέος αυτός νόμος και με πρόσχημα τον τουρισμό προβλέπει την αδιάκοπη λειτουργία των καταστημάτων για 32 Κυριακές, από Μάιο έως και Οκτώβριο σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής (Καλλιθέα, Άλιμο, Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα), καθώς και στο εμπορικό κέντρο των Σπάτων.
Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο δεν το βάζουμε κάτω.
Συνεχίζεται ο αγώνας για να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που επιτρέπουν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές», αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
Σύμφωνα με την ΟΙΥΕ, είναι νόμοι που καταστρέφουν την οικονομία, τον κλάδο, τους εργαζόμενους, που τους κάνουν ακόμα πιο λάστιχο, που εντείνουν την εκμετάλλευση και διευρύνουν την εργασιακή ζούγκλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης