Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φυλάκιση 4 ετών στο ζεύγος Παπαντωνίου για ανακριβές πόθεν έσχες - Εξαγοράσιμη η ποινή

Φυλάκιση 4 ετών στο ζεύγος Παπαντωνίου για ανακριβές πόθεν έσχες - Εξαγοράσιμη η ποινή
Το δικαστήριο επέβαλε στον καθένα ποινή φυλάκισης 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ η μέρα
Σε ποινή φυλάκισης 4 ετών καταδικάστηκε το ζεύγος Παπαντωνίου για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης.
Ο ισχυρισμός τους περί νομικής πλάνης απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων το οποίος τους καταδίκασε και σε δεύτερο βαθμό.
Ειδικότερα, το δικαστήριο επέβαλε στον καθένα ποινή φυλάκισης 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ η μέρα.
Επιπλέον επιβλήθηκε σε καθέναν χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ.
Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr, απόντων του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, και της συζύγου του ξεκίνησε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου η δίκη για την ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης που είχε υποβάλει το ζευγάρι για το έτος 2010.
Η υπόθεση αφορά την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος τους η Εισαγγελία Διαφθοράς ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε, όταν εντοπίστηκε από τα στοιχεία της «λίστας Lagarde» ποσό 1,3 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό της συζύγου του πρώην υπουργού Σταυρούλας Κουράκου.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ζευγαριού είναι σε βαθμό πλημμελήματος για τα οικονομικά έτη 2008 και 2009, ενώ για το 2010 είναι σε βαθμό κακουργήματος.
Ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του, που εκπροσωπούνται σήμερα (12/11/2017) από τους συνηγόρους τους, έχουν καταδικαστεί για προηγούμενες πράξεις που αφορούν τα έτη 2008 και 2009 σε ποινές φυλάκισης 4 ετών ο καθένας, ενώ για την πράξη του 2010 καταδικάστηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο επίσης σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ο καθένας και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης