Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επιβεβαιώνει η πρεσβεία της Ρωσίας τη σύλληψη του Ρώσου καταζητούμενου από τις ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη

tags :
Επιβεβαιώνει η πρεσβεία της Ρωσίας τη σύλληψη του Ρώσου καταζητούμενου από τις ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη
Η πρεσβεία πρόσθεσε ότι όλα τα απαραίτητα βήματα αναφορικά με το ζήτημα, θα γίνουν από το ρωσικό γενικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη
Η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα επιβεβαίωσε τη σύλληψη από τις ελληνικές αρχές του Ρώσου πολίτη στη Χαλκιδική, τον οποίο καταζητούν οι διωκτικές αρχές των ΗΠΑ.
Ο 38χρονος Ρώσος φέρεται ως ο εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία κατηγορείται πως «ξέπλυνε» τουλάχιστον 4 δισ δολάρια, μέσω του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin.
«Επιβεβαιώνουμε το γεγονός της κράτησης, η οποία συνέβη την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017», ανέφερε η πρεσβεία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.
Η πρεσβεία πρόσθεσε ότι όλα τα απαραίτητα βήματα αναφορικά με το ζήτημα, θα γίνουν από το ρωσικό γενικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη.
«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές και τον Ρώσο υπήκοο για να διασφαλίσουμε ότι του παρέχονται τα νόμιμα δικαιώματά του», σημειώνεται.
Νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ με ανάρτησή της στην σελίδα που διατηρεί στο facebook ανέφερε ότι το ζήτημα «έχει δρομολογηθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης