Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνεχής μάχη με τις φλόγες σε Σαρωνίδα και Ανάβυσσο

tags :
Συνεχής μάχη με τις φλόγες σε Σαρωνίδα και Ανάβυσσο
Έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε κομμάτι της Αθηνών-Σουνίου στο ύψος της Σαρωνίδας, μετά το 41ο χιλιόμετρο
Συνεχίζεται η αγωνία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Καλυβίων της Σαρωνίδας και της Αναβύσσου στην Αττική από την μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει για ώρες.
Η φωτιά καίει στο βουνό ακριβώς πάνω από την παραλία, μεταξύ των περιοχών Σκόρδι και Όλυμπος, αλλά η κατεύθυνση των ανέμων «στέλνει» τη φωτιά προς κατοικημένη περιοχή.
Το δύσκολο μέτωπο που θα κατακαίει όλη νύχτα είναι εκείνο της Αναβύσσου το οποίο καίει την πλαγιά με κατεύθυνση προς τα ανατολικά.
Έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε κομμάτι της Αθηνών-Σουνίου στο ύψος της Σαρωνίδας, μετά το 41ο χιλιόμετρο.
«Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, λόγω των ισχυρών ανέμων, και το ανάγλυφο του εδάφους. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να οριοθετηθεί η περίμετρος της πυρκαγιάς και να περιοριστούν τα επικίνδυνα ενεργά μέτωπα, ώστε να αποφευχθεί η επέκτασή της», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική, ενώ κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να μην κάνουν άσκοπές μετακινήσεις, με τις οποίες μπορεί να δυσχεράνουν το έργο των πυροσβεστών.
Η μάχη θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα και στα σημεία θα επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 11 εθελοντικά οχήματα, 19 υδροφόρες των ΟΤΑ, 8 υδροφόρες από την περιφέρεια και 2 μηχανήματα. Μεχρι το τελευταίο φως της ημέρας 6 ελικόπτερα έκαναν ρίψεις νερού. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και από υπηρεσίες της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Στο πρώτο φως της ημέρας θα επανέλθουν και τα εναέρια μέσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης