Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Στεφανίδη «χρυσή» και στο Παγκόσμιο

tags :
Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Στεφανίδη «χρυσή» και στο Παγκόσμιο
Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ και του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Λονδίνου
Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Άμστερνταμ, η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ και του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Λονδίνου, το μοναδικό που έλειπε από την συλλογή της, με άλμα στα 4.91, που είναι πανελλήνιο ρεκόρ (το προηγούμενο επίσης δικό της με 4.90μ από τις 10/2/2016 και του ανοικτού με 4.86μ από τις 8/6/2016 στη Φιλοθέη).
Η Στεφανίδη τοποθέτησε στη συνέχεια τον πήχη στα 5.02μ για να καταρριψει το ρεκόρ αγώνων της Γελένα Ισινμπάγεβα (5.01μ) από το 2005 στο Ελσίνκι, αλλά δεν τα κατάφερε.   
Δεύτερη ήταν η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4.75μ σε μια επανάληψη του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο. Το χάλκινο μετάλιο πήραν δύο αθλήτριες με 4.65μ, η Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) που σημείωσε εθνικό ρεκόρ και η Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα), κάτοχος του τίτλου (Πεκίνο 2015).
Ο δύο αθλήτριες είχαν τις ίδιες προσπάθειες και μοιράστηκαν το χάλκινο.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου προς την Κατερίνα Στεφανίδη

«Η παγκόσμια χρυσή επιτυχία σας επισφραγίζει, με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, την ήδη εμβληματική αθλητική σας πορεία σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του στίβου» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά του προς την Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.
«Τη μοναδική αυτή επιτυχία σας συμπληρώνει το διαχρονικώς κορυφαίο ήθος σας» σημειώνει ο κ. Παυλόπουλος, εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης