Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επαναλειτουργεί από την Κυριακή 13/8 το λιμάνι της Κω – Επισκευάστηκε η προβλήτα

Επαναλειτουργεί από την Κυριακή 13/8 το λιμάνι της Κω – Επισκευάστηκε η προβλήτα
Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για τη συνολική αποκατάσταση του λιμένα από το Σεπτέμβριο
Από αύριο, Κυριακή 13 Αυγούστου, επαναλειτουργεί  το λιμάνι της Κω, καθώς επισκευάστηκε η προβλήτα που είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τον πρόσφατο σεισμό που έπληξε το νησί.
Την παράδοση του λιμανιού της Κω σε χρήση και λειτουργία, ήδη από την Κυριακή, ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή 11/8,  από το νησί όπου βρέθηκε για την επιθεώρηση της πορείας των αναγκαίων έργων υποδομής μετά τον πρόσφατο σεισμό, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.
Η επισκευή της προβλήτας που είχε υποστεί τις μεγαλύτερες ζημίες από τον σεισμό, που έπληξε το νησί έγινε με διαδικασίες - «εξπρές» και σε χρόνο ρεκόρ, αφού όπως επεσήμανε χθες ο κ. Σπίρτζης, οι αναγκαίες μελέτες και οι υπογραφές των απαιτούμενων συμβάσεων έγιναν ταχύτατα και από την εκκίνηση των έργων, το λιμάνι παραδίδεται σε λειτουργία στους πολίτες της Κω, τους τουρίστες και τους επισκέπτες σε διάστημα μόλις 10 ημερών.
Πάντως, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για τη συνολική αποκατάσταση του λιμένα από το Σεπτέμβριο, ενώ ήδη έχουν εγκριθεί από το ΠΔΕ κονδύλια της τάξης των 8 εκατομμυρίων ευρώ για τα υπολειπόμενα έργα σε κτιριακές υποδομές και άλλες εγκαταστάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης