Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καλύτερη η εικόνα στη Ζάκυνθο – Μειώθηκαν σε 12 από 22 τα πύρινα μέτωπα

Καλύτερη η εικόνα στη Ζάκυνθο – Μειώθηκαν σε 12 από 22 τα πύρινα μέτωπα
Για σχέδιο εμπρησμού κάνει λόγο ο δήμαρχος Ζακύνθου
Καλύτερη είναι η εικόνα σήμερα το πρωί με τις πυρκαγιές στη Ζάκυνθο καθώς μετά από 48 ώρες μάχης των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες τα πύρινα μέτωπα έχουν μειωθεί από 22 σε 12.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία είναι τα ενεργά μέτωπα που παραμένουν ανησυχητικά, αν και όλες οι εστίες βρίσκονται σχετικά κοντά σε κατοικημένες περιοχές.
Στο νησί επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 134 άνδρες, 37 οχήματα και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα ενώ το έργο των πυροσβεστών συνδράμει και η μείωση της έντασης των ανέμων.
Η Πυροσβεστική εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο του εμπρησμού, με δεδομένο ότι από την Παρασκευή εμφανίζονταν αλλεπάλληλες εστίες.
Εν τω μεταξύ, την εφαρμογή του σχεδίου "Ξενοκράτης" και την κήρυξη του νομού Ζακύνθου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τους επόμενους έξι μήνες ζήτησε με έγγραφό του από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, και τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, κ. Νίκο Παπαθεοδώρου, ο δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος τόνισε ότι «φέτος η Ζάκυνθος είναι στόχος εμπρηστών, καθώς μόνο σήμερα είχαμε 10 μέτωπα ανοιχτά, στη Βολίμα, το Βασιλικό, το Καλαμάκι, τον Αγαλά, τα Πηγαδάκια, το Γύρι, την Καλλιθέα, το Γαλάρο, τον Άγιο Λέοντα και το Σκουλικάδο».
«Αυτό που ζούμε είναι πρωτοφανές.
Δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά» είπε ο κ.Κολοκοτσάς, ο οποίος επικαλέστηκε αυτόπτες μάρτυρες που λένε ότι η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε από εμπρησμό υποστηρίζοντας ότι αν και υπήρχε σχέδιο προετοιμασίας «είναι πρωτοφανές να ξεσπούν δέκα εστίες σε όλη τη Ζάκυνθο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης