Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπάκης (γ.γ. Πολιτικής Προστασίας): Τεράστια και συντονισμένη προσπάθεια να περιοριστούν τα μέτωπα στον Κάλαμο

tags :
Καπάκης (γ.γ. Πολιτικής Προστασίας): Τεράστια και συντονισμένη προσπάθεια να περιοριστούν τα μέτωπα στον Κάλαμο
Για μεγάλη μάχη από τους πυροσβέστες για να διαφυλάξουν τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες έκανε λόγο ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας
Για τεράστια και συντονισμένη προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων προκειμένου να περιοριστούν τα πύρινα μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή του Καλάμου έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γ. Καπάκης.
«Είναι πάρα πολύ δύσκολη η πυρκαγιά, που ξεκίνησε από τον Κάλαμο χτες και σήμερα κινείται προς τον Βαρνάβα και το Καπανδρίτι.
Γίνεται μία τεράστια και συντονισμένη προσπάθεια, τόσο από αέρος όσο και με τα επίγεια μέσα, να περιοριστούν τα μέτωπα, με πρώτα το δυτικό και το νότιο, ώστε σιγά-σιγά να την οριοθετήσουμε» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Καπάκης, τονίζοντας ότι «οι φλόγες πέρασαν από μία μεικτή περιοχή δάσους και κατοικιών» και ότι «οι πυροσβέστες έδωσαν μεγάλη μάχη για να διαφυλάξουν την ανθρώπινη ζωή και τις περιουσίες».
«Υπήρξαν καταστροφές σε περιορισμένο αριθμός κατοικιών, αλλά πάρα πολλές σώθηκαν χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών όλη τη νύχτα» είπε ο κ.Καπάκης, αναφέροντας πως «προβληματίζει το γεγονός του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών τόσο στην Αθήνα, όπου εκδηλώθηκαν άλλες τέσσερις, όσο και κυρίως στα Ιόνια νησιά, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά».
Όπως είπε ο κ.Καπάκης, στη Ζάκυνθο καταγράφηκαν 16 πυρκαγιές τα τελευταία τρία εικοσιτετράωρα, η μία μετά την άλλη.
Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Σταυρούλα Μαλλίρη, μιλώντας στον Realfm 97,8 υποστήριξε ότι το κύριο βάρος της πυροσβεστικής έχει πέσει στην Αττική και στη Ζάκυνθο.
«Η πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική είναι σε εξέλιξη.
Έχει μία μεγάλη περίμετρο...
Επίγειες δυνάμεις 68 οχήματα, 150 πυροσβέστες, 58 άτομα πεζοπόρο, 15 εθελοντικά οχήματα και 22 οχήματα από τους δήμους και από την περιφέρεια και κάποια μηχανήματα και από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα εκ περιτροπής» τόνισε η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, η οποία ερωτηθείσα για το εάν χρειάζεται η περαιτέρω ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων είπε ότι «διατίθεται ότι είναι δυνατό σε εναέρια μέσα».
«Όμως, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι δεν μπορούν να επιχειρούν ταυτόχρονα, γιατί έχουν κάποιους χρόνους που πρέπει να γυρίσουν να ανεφοδιαστούν και να ελεγχθούν.
Εκείνη την ώρα πρέπει να πετάξουν κάποια άλλα, για να καλύψουν το δικό τους το κενό, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα μαζί» υπογράμμισε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, τονίζοντας ότι στη Ζάκυνθο υπάρχουν πυρκαγιές σε εξέλιξη και ότι στην Κεφαλονιά «υπάρχουν κάποιες πυρκαγιές, αλλά δεν είναι ανησυχητικές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης