Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φιλίππου (αντιπεριφερειάρχης ανατολικής Αττικής): Δεν ελέγχεται ακόμα η φωτιά στον Κάλαμο - Δεν απειλούνται σπίτια

Φιλίππου (αντιπεριφερειάρχης ανατολικής Αττικής): Δεν ελέγχεται ακόμα η φωτιά στον Κάλαμο - Δεν απειλούνται σπίτια
Πάρα πολλά τα μέτωπα, είναι διάσπαρτα υποστήριξε ο αντιπεριφερειάρχης ανατολικής Αττικής
Την θέση ότι η εικόνα αναφορικά με την τεράστια πυρκαγιά στην περιοχή του Καλάμου είναι καλύτερη σήμερα σε σχέση με χθες αλλά ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η φωτιά είναι υπό έλεγχο διατύπωσε ο αντιπεριφερειάρχης ανατολικής Αττικής. Π. Φιλίππου.
«Σε σχέση με χθες το βράδυ και όλη τη νύχτα είναι κάπως καλύτερη η εικόνα αλλά δεν μπορώ να πω ότι ελέγχεται η φωτιά γιατί είναι πάρα πολλά τα μέτωπα, τα οποία είναι διασπασμένα.
Από τον Κάλαμο, Γραμματικό και Βαρνάβα κατεβαίνει προς τη θάλασσα» ανέφερε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ. Φιλίππου, επισημαίνοντας πως και εναέριες παρεμβάσεις υπάρχουν και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι πάρα πολύ μεγάλη.
«Είναι πάνω από 40 οχήματα.
Εμείς, από την Περιφέρεια έχουμε βάλει, μεταξύ άλλων, 16 βυτιοφόρα που τροφοδοτούν ασταμάτητα τα πυροσβεστικά για να μην απομακρύνονται και έξι σκαπτικά μηχανήματα που κάνουν αντιπυρικές ζώνες» είπε ο κ.Φιλίππου, τονίζοντας ότι αυτήν την ώρα δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες.
«Δεν υπάρχει κίνδυνος αυτή τη στιγμή για σπίτια στην περιοχή.
Προτεραιότητα της Πυροσβεστικής ήταν από χθες το βράδυ ήταν να προστατεύσουν τους ανθρώπους και τα σπίτια.
Τα σπίτια που κάηκαν ήταν από τις πρώτες ώρες του απογεύματος.
Το βράδυ δεν είχαμε σπίτια καμμένα, όπως και σήμερα.
Πιθανόν να υπάρχει κάποιο μεμονωμένο γιατί υπάρχουν σπίτια διάσπαρτα, μεμονωμένα και στο δάσος και σε αγροτικές περιοχές, αλλά οι οικισμοί δεν κινδυνεύουν καθώς είναι καλά θωρακισμένοι.
Και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχουν κινδυνεύσει άνθρωποι» τόνισε ο κ.Φιλίππου, υποστηρίζοντας πως «η καταστροφή είναι τεράστια από οικολογικής πλευράς» και ότι οι εκτιμήσεις για το μέγεθος της καταστροφής θα γίνουν μετά το σβήσιμο της πυρκαγιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης