Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για τη συνδρομή της στην κατάσβεση της πυρκαγιάς

tags :
Ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για τη συνδρομή της στην κατάσβεση της πυρκαγιάς
Η καταγραφή ζημιών σε οικίες και η εκκίνηση όλων των διαδικασιών για τις κατά το νόμο προβλεπόμενες οικονομικές ενισχύσεις, θα ξεκινήσει επίσης μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς από τους οικείους Δήμους
Ανακοίνωση εξέδωσε τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2017 η Περιφέρεια Αττικής για τη συνδρομή της και την ανταπόκριση της στα αιτήματα του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 στην Ανατολική Αττική διαθέτοντας συνολικά 26 υδροφόρες και 7 μηχανήματα έργου.
«Από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρίθηκε στα αιτήματα του.
Μετά από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σήμερα, Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017 οι Δημοτικές Ενότητες Καλάμου και Καπανδριτίου του Δήμου Ωρωπού, και η Δημοτική Ενότητα Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.
Παρακαλούνται οι πολίτες των οποίων οι κύριες κατοικίες επλήγησαν εξαιτίας της πυρκαγιάς και συντρέχει περίπτωση για την κάλυψη αναγκών διαμονής – διατροφής, να απευθύνονται στον Δήμο Ωρωπού, προκειμένου να διαμείνουν σε κοντινά καταλύματα.
Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς η Περιφέρεια Αττικής θα βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να ανταποκριθεί σε τυχόν αιτήματα επιχειρήσεων για ζημιές από την πυρκαγιά.
Η καταγραφή ζημιών σε οικίες και η εκκίνηση όλων των διαδικασιών για τις κατά το νόμο προβλεπόμενες οικονομικές ενισχύσεις, θα ξεκινήσει επίσης μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς από τους οικείους Δήμους.
Μετά τη διενέργεια αυτοψιών και την καταγραφή των ζημιών από επιτροπές των Δήμων και της Περιφέρειας σε οικίες και επιχειρήσεις θα υποβληθεί από την Περιφέρεια και το Δήμο αίτημα της οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών.
Τέλος καλούνται οι πολίτες να συμμορφώνονται άμεσα με τις υποδείξεις των Αρχών και να διευκολύνουν το έργο τους, αποφεύγοντας να διέρχονται ή να σταθμεύουν στις οδούς διέλευσης των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, καθώς και να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις από και προς τις περιοχές αυτές», αναφέρει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης