Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κατσιφάρας (περιφ. Δ. Ελλάδας): Μας ανησυχεί ότι εκδηλώθηκαν τέσσερις φωτιές σε λίγες ώρες στον νομό Ηλείας

tags :
Κατσιφάρας (περιφ. Δ. Ελλάδας): Μας ανησυχεί ότι εκδηλώθηκαν τέσσερις φωτιές σε λίγες ώρες στον νομό Ηλείας
Αίτημα να κηρυχθεί ο Νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Την ανησυχία του για το γεγονός ότι στον Νομό Ηλείας έχουν εκδηλωθεί τέσσερις φωτιές μέσα σε ελάχιστες ώρες, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας.
Όπως δήλωσε στο «ΑΠΕ-ΜΠΕ», τρεις νέες πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί στο Νομό Ηλείας, μετά τη φωτιά που εξακολουθεί να μαίνεται στην περιοχή Κρυονέρι Αμαλιάδας, και συγκεκριμένα στις περιοχές Ανδρώνι, Μέλισσα Αμαλιάδας και στο Στρέφι του Δήμου Πύργου.
Ο περιφερειάρχης ανέφερε, παράλληλα, ότι «πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του συντονιστικού νομαρχιακού οργάνου και ζητήθηκε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όλη η περιφερειακή ενότητα Ηλείας».
Αναφερόμενος στις φωτιές, ο κ. Κατσιφάρας είπε ότι «το γεγονός πως εκδηλώθηκαν στην Ηλεία τέσσερις φωτιές μέσα σε λίγες ώρες, μας προκαλεί ανησυχία».
Όσον αφορά στο μέτωπο της φωτιάς στο Κρυονέρι, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα πρώτα σπίτια του οικισμού Περιστέρι.
Για τη αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην περιοχή επιχειρούν περίπου 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα με 26 άτομα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα τύπου «Έρικσον» και «Σινούκ», καθώς και αεροπλάνα τύπου PZL.
Την ίδια ώρα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας, των Δήμων, αλλά και ιδιωτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης