Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Ζάκυνθος - Τέταρτη ημέρα στη μάχη με τις φλόγες

tags :
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Ζάκυνθος - Τέταρτη ημέρα στη μάχη με τις φλόγες
Ο δήμαρχος Π. Κολοκοτσάς, επέμεινε στην εκδοχή του εμπρησμού για τις πυρκαγιές
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Ζάκυνθος, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη.
Το νησί παλεύει με τις φλογές για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες πλέον, έχοντας μάλιστα δύο πολύ δύσκολα πύρινα μέτωπα.
Σχετικό αίτημα για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης απέστειλε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος ζήτησε την εφαρμογή του σχεδίου «Ξενοκράτης» και την κήρυξη του Νομού Ζακύνθου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τους επόμενους έξι μήνες, με έγγραφό του προς τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο και τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, Νίκο Παπαθεοδώρου.
Ο Π. Κολοκοτσάς, επέμεινε στην εκδοχή του εμπρησμού για τις πυρκαγιές, δηλώνοντας: "Αυτό που ζούμε είναι πρωτοφανές. Δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά. Είναι πρωτοφανές να ξεσπούν δέκα εστίες σε όλη τη Ζάκυνθο. Το νησί μας είναι πανέμορφο και γι αυτό θέλησαν να την κάψουν".
Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή έφτασαν στο νησί ακόμα έξι οχήματα με 20 άντρες, για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η πυροσβεστική δύναμη στη Ζάκυνθο και από άλλες περιοχές της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης