Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αναζωπύρωση στη μεγάλη πυρκαγιά στην Αν. Αττική – Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσβεση μετά την απόσυρση των εναέριων μέσων

tags :
Αναζωπύρωση στη μεγάλη πυρκαγιά στην Αν. Αττική – Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσβεση μετά την απόσυρση των εναέριων μέσων
Το Αρχηγείο του ΠΣ τονίζει ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει πανικός, αντίθετα θα πρέπει όλοι να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών
Τα πλέον απαισιόδοξα σενάρια εκτυλίγονται στην περιοχή του Κάλαμου, καθώς, σε δύο μέτωπα στην περιοχή ανάμεσα σε Βαρνάβα και Καπανδρίτι έχουν αναζωπυρωθεί οι φωτιές και πιο συγκεκριμένα στις Τριάδες και στο Μετόχι, ενώ πλέον δεν επιχειρούν τα εβαέρια μέσα.
Οι στρατιωτικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί στην περιοχή, καθώς 150 εκτελούν περιπολίες, ενώ άλλα 50 βρίσκονται στα σημεία που έχουν κάψει οι πυρκαγιές, ελέγχοντας για πιθανές περιπτώσεις αναζωπύρωσης.
Οι προσπάθειες των δυνάμεων κατάσβεσης συνεχίζονται υπό αντίξοες συνθήκες, προσπαθώντας και παράλληλα να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.
Τα εναέρια μέσα πλέον δεν επιχειρούν μετά τις 21:00, καθιστώντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο των χερσαίων δυνάμεων.
Συνολικά στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος: 72 οχήματα με 180 πυροσβέστες και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν, 20 εθελοντικά οχήματα, 38 υδροφόρες των ΟΤΑ και της Περιφέρειας, έξι χωματουργικά μηχανήματα, και από τις ένοπλες δυνάμεις στρατιωτικό προσωπικό και τέσσερα μηχανήματα.
Σε ότι αφορά στα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά, όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στελέχη του μηχανισμού πυρόσβεσης, με βάση ενδείξεις εξετάζεται η εκδοχή να ξεκίνησε από καλώδια της ΔΕΗ.
Ωστόσο οι ανακριτικοί υπάλληλοι ερευνούν και τα ευρήματα σε σημείο μέσα στο δάσος, που απεικονίζονται σε φωτογραφία των οποίων έδωσε σε ενημερωτική ιστοσελίδα κάτοικος της περιοχής.
Πρόκειται για μια καμένη φιάλη υγραερίου με δύο φανάρια αυτοκινήτου, σε διάταξη, τα οποία μετέβη κλιμάκιο στο σημείο για να τα παραλάβει.
Η Πυροσβεστική πάντως, επειδή η πυρκαγιά αναπτύσσεται σε ιδιαίτερη από πλευράς επικινδυνότητας περιοχή (μικτή οικιστική ζώνη) και με ταχύτητα, απευθύνει έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να απομακρύνονται έγκαιρα για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να μην παρεμποδίζουν το έργο των πυροσβεστών.
Επίσης, οι οδηγοί των οχημάτων να αποφεύγουν να κινούνται στις περιοχές της πυρκαγιάς, καθώς υπάρχει κίνδυνος κυκλοφοριακής συμφόρησης και εγκλωβισμού αυτών.
Το Αρχηγείο του ΠΣ τονίζει ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει πανικός, αντίθετα θα πρέπει όλοι να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών.
«Είναι μια δύσκολη ημέρα, χρειάζεται ψυχραιμία και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε», καταλήγει ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης