Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μάχη με τον χρόνο για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά στην ανατολική Αττική – Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Μάχη με τον χρόνο για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά στην ανατολική Αττική – Συνεχείς αναζωπυρώσεις
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κάλαμος, Βαρνάβας, Καπανδρίτι
Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα στο πύρινο μέτωπο που πλήττει για τρίτο 24ωρο την ανατολική Αττική καθώς οι διαδοχικές ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης (4 ελικόπτερα) από νωρίς το πρωί σε συνδυασμό με τη μείωση της έντασης των ανέμων έχουν περιορίσει την ένταση και την έκταση της φωτιάς.
Πλέον οι προσπάθειες των πυροσβεστών εστιάζουν στο να οριοθετήσουν και να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη αυτή πυρκαγιά, η οποία σε έναν πρώτο απολογισμό έχει αφήσει πίσω της τουλάχιστον 35.000 στρέμματα καμένα και περίπου 20 σπίτια κατεστραμμένα.
Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα μέτωπα στο Βαρνάβα και στο Γραμματικό ενώ όλο το βράδυ οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη στο Μετόχι και στο Μικροχώρι, καθώς υπήρξαν αναζωπυρώσεις σε όλη την έκταση της τεράστιας πυρκαγιάς και ιδίως προς την πλευρά του Καπανδριτίου, τις οποίες αντιμετώπισαν ικανοποιητικά οι δυνάμεις πυρόσβεσης, σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.
Στις 2.30 τη νύχτα, από την αστυνομία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και σε άλλους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στον κόμβο Μικροχωρίου προς Μικροχώρι, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου με την οδό Οδυσσέα Ελύτη, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου και 25ης Μαρτίου και στην επαρχιακή οδό Βαρνάβα-Καπανδριτίου και στην 25ης Μαρτίου.
Στόχος του μηχανισμού πυρόσβεσης είναι να μπορέσει να οριοθετηθεί η πυρκαγιά σύντομα, καθώς προβλέπεται κατά τη διάρκεια της ημέρας να ενισχυθούν οι άνεμοι που θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ.
Ειδικότερα, ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα δίνει πολύ υψηλό κίνδυνο (δείκτης 4) σε όλη την Αττική, τη νότια Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Χθες το απόγευμα (Δευτέρα 14/8) ενημερώθηκε αναλυτικά για την κατάσταση των πυρκαγιών στον Κάλαμο, τη Ζάκυνθο, την Ηλεία, την Κεφαλονιά και τα υπόλοιπα μέτωπα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στο Χαλάνδρι.
Σημειώνεται ότι Κάλαμος, Καπανδρίτι και Βαρνάβας έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτασης ανάγκης πολιτικής προστασίας ενώ η Περιφέρεια Αττικής καλεί τους πολίτες που επλήγησαν από την πυρκαγιά να απευθυνθούν στο δήμο Ωρωπού για κάλυψη αναγκών διαμονής και διατροφής.
Καλύτερη είναι η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα τόσο σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά όσο και στην Ηλεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης